https://imgix.femina.dk/media/f28d6ca2ab7d4d5a9ad6403d54b6d1de.jpg
Træning og kost

Lene Hansson: ”Jeg helbredte selv min hjertesygdom”

21. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Kostvejlederen Lene Hansson var overbevist om, at det var en hård barndom, der lå til grund for hendes hjertelidelse, og det hjalp hende igennem sygdommen.

Med ondt skal ondt fordrives. Så klar var holdningen hos kostvejlederen Lene Hansson, da hun i 2008 fik konstateret en hjertelidelse. Trods en ultrasund livsstil viste et rutinetjek på privathospitalet Hamlet, at den 44-årige sundhedsguru havde en sammenvokset aortaklap, og et opfølgende tjek ti måneder senere, at der nu var dannet et hul i hjertet, som måtte opereres.
Ikke ligefrem godt nyt for Lene Hansson, der lige siden sin ungdom har troet på, at kroppen kan helbrede langt de fleste sygdomstilstande selv, og at mange af vores skavanker skyldes psykiske problemer. I Lene Hanssons tilfælde vidste hun udmærket godt hvor problemet med hjertet havde sin rod.

- Der var ingen tvivl i mit sind - det måtte være skilsmissen og det faktum, at jeg boede på børnehjem, indtil jeg var 10 måneder gammel, der havde påvirket mit hjerte. Jeg har altid haft et mørkt hul inden i mig i min tid på børnehjem, og pludselig forstod jeg, at det hul aldrig kunne blive fyldt ud, medmindre jeg fik bearbejdet det traume, fortæller Lene Hansson i den nye bog "Kvinde kend dit hjerte", hvor en række kendte kvinde står frem og fortæller om deres hjertesygdom.

Helbredt med alternativ behandling
Lene Hansson tog derfor kontakt til en række alternative behandlere, som kunne hjælpe hende igennem lidelsen med terapi og alternativ medicin, og det virkede, selv om det var et hårdt forløb. Hun var aldrig i tvivl om, at det var fortidens traumer, som lå til grund.

- Det kunne jeg bare mærke. Når man først lærer sin krops signaler at kende, så giver det hele mening. Det var dog ikke et let arbejde, der lå foran mig, for inden i mig sad en lille pige, der trængte til at blive holdt om. Hold op, hvor var det hårdt! Jeg græd i næsten et helt år, men mest for mig selv. Det skulle bare ud, og i starten var det virkelig forfærdeligt, for jeg følte hele tiden, at jeg fik det værre. Men langsomt blev knuden lettere og lettere, siger Lene Hansson i bogen.

Hun er i dag fuldt ud klar over hvor meget psyken har indflydelse på fysisk sygdom, og derfor er hendes råd til alle kvinder at få bearbejde fortidens spøgelser for at holde kroppen rask. I dag har lægerne erklæret, at hullet i hendes hjerte er tilbage på et normalt stadie, og Lene Hansson lever fint til trods for den sammenvoksede hjerteklap.

Læs også