https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/frebruar/fejl.jpg
Træning og kost

Lær at fejle på en konstruktiv måde

19. februar 2014
af Annette Aggerbeck
foto:
Det er menneskeligt at fejle, siger man. Alligevel har rigtig mange af os svært ved at acceptere os selv, når vi træder i spinaten. Lær hvordan du lever (godt) med dine fejltrin.

Er du bange for at fejle?

Fejl er uundgåelige, især hvis vi vil prøve noget nyt og interessant. Så hvorfor ikke lære at fejle på en god måde? Læs her, hvordan du kan lære at blive uperfekt uden at slå dig selv oven i hovedet over det bagefter.

> Gratis horoskop - Se hvordan dit 2014 bliver

Psykoterapeut Maria Bergman er partner i EFT-instituttet, hvor hun blandt andet underviser kommende psykoterapeuter. Du kan læse mere om hende på www.Eft-instituttet.dk. Her får du hendes ekspert råd til hvordan takle din fejl.

  • Tænk på de to største fejltagelser i dit liv. Hvad har de lært dig? Højst sandsynligt udgør de nogle af de mest værdifulde lektioner i dit liv. Overvej, om du kan opfatte dine fejl på en mere konstruktiv måde.
  • Hvad fortæller dine fejl om dine værdier og overbevisninger? Hvad har du brug for for at turde fejle og ikke bebrejde dig selv bagefter?
  • Vid at alle begår fejl, og at det er med til at udvikle os. Paradoksalt nok begår vi flere fejl, når vi er bange for at begå fejl.

> 18 olier og dufte der påvirker dit humør

  • Omgiv dig med mennesker, der støtter dig, og som kan tåle, at du begår fejl. Mennesker, som kan støtte dig i at være dig, præcis som du er. Vi udvikler os i samspil med andre.
  • Øv dig i at snakke om de fejl, du begår, med andre, som du ved, vil støtte dig. Måske kan I grine lidt ad din fejl sammen. Åbenhed og humor er gode værn mod den skam, der kan følge med at begå en fejl.
  • Husk at alting her i livet ændrer sig, så fejlen er dermed også kun midlertidig.
  • Gør det lettere for dig selv at tåle din egen fejl. På mange arbejdspladser har man kvajekage, når man begår fejl eller kommer for sent. Så hvorfor ikke give din veninde en kvajekage, når du har dummet dig?

> Overspringshandlinger - få en guide til hvordan du kommer dem til livs

  • Øv dig i at fejle og have det godt med det. Tag små chancer ofte. Prøv ofte noget nyt.

Læs også