https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/sofa-prim.jpg
Træning og kost

Lader du din sofa sluge dig?

31. januar 2014
af Spirituel mentor Joan Pedersen
foto: All Over og privat
Hvordan foregår dine aftener? Ligger du i sofaen, mens du ser fjernsyn, tjekker facebook, taler i telefon eller læser blade? Og hyggespiser du lidt, mens du ligger der? Så var det måske på tide at rejse sig op!

Jeg havde fået overbevist mig selv om, at jeg ikke kunne overleve at gå glip af et eneste afsnit af den eller den serie.

Om Joan Pedersen, spirituel mentor

Så længe jeg kan huske har jeg haft et ubalanceret forhold til mad og krop. Jeg kender til skyld og skam, slankekure og kostråd, lavt selvværd og ingen kontakt til min krop.

En dejlig sommerdag i august, blev det hele vendt på hovedet. Du kan læse om lige netop den oplevelse lige her

Meget hurtigt er det blevet til, at jeg prioriterer selvkærlighed og glæde og alle de andre skønne ting, som livet har at byde på.

Alt jeg skriver er med udgangspunkt i mig og set gennem mit filter.

Har du et emne, jeg skal reflektere over / blogge om, så skriv gerne til mig her - Og jo, du må gerne være anonym.

Du kan også stille spørgsmål på min Facebook-side

Det er mit ønske at inspirere dig til at leve præcis det (spise-)liv du ønsker dig, med masser af selvkærlighed og glæde."

Se mere om Joan på Joan-pedersen.com

Eller at jeg virkelig var nødt til at følge med på Facebook i hvert 4-5 gange dagligt - også i weekenden (og det samme med mails).

Eller at jeg altid skulle tage min telefon, når nogen ringede - eller i det mindste ringe tilbage ret hurtigt. Og sms'er kunne kun besvares for langsomt.

Jeg nåede faktisk også at se alle mine yndlingsserier, havde styr på Facebook og mails og fik talt med en masse venner og veninder - havde styr på alting - fra min sofa.

Keder jeg mig?
Ja, ja - jeg vidste jo godt, at jeg havde en tendens til at hyggespise, når jeg levede på sofaen, men var der nu noget galt med det? Altså, jeg hyggede mig jo med Facebook, tv-serier mm - så det var vel fint?!

Indimellem forsøgte tanken om, at jeg kedede mig, at få ørenlyd, men den blev pure tilbagevist. Jeg havde jo tv, pc og tlf. Og så var jeg rigtig god til at spise pr. automatik - så slap jeg jo også for at forholde mig til den problematik. Win-win.

Men …. også tanken om ensomhed meldte sig indimellem på banen - først med meget lille stemme, men så efterhånden noget højere.

"Jeg er ikke ensom!" erklærede jeg stædigt, med vredt knyttede hænder.

Den erklæring blev fremsat mange gange, men en dag fulgte tårerne.

JO FOR HELVEDE - HVOR VAR JEG ENSOM!!

At leve et liv - udenfor sofaen
For at holde mig selv og mit liv ud var jeg nødt til at leve gennem tv og Facebook og tækkes venner og veninder, som ikke sagde mig noget. Og alle de følelser, det bragte op i mig, var jeg nødt til at dulme, for jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle forholde mig til dem.

NU skulle det være anderledes. Jeg ville leve MIT liv - uden for min sofa.

Nu er det sådan, at min computer som regel bliver taget med ud til spisebordet. Når jeg taler i telefon, går jeg ofte rundt i mit hjem eller går en tur. Jeg elsker at se TV, men er meget mere selektiv nu end tidligere.

Når jeg har mere opmærksomhed på mig, så spiser jeg ikke pr. automatik.

Min krop er glad for at blive brugt lidt mere og lidt anderledes end bare at ligge stille i sofaen hver aften og weekend.

Nogen gange skal der ikke så mange ændringer til, førend vanerne bliver brudt. Men du skal selv ville det - og det behøver ikke være hele dit liv, du skal lægge om på én gang. Små skridt er også en vej frem.

Pas på dig.
Kærligst Joan

FIT på 100 dage - med Anne Beck

Bogen indeholder komplette programmer, du skal træne efter, en uge-skabelon til din madplan og masser af tips, motivation og vejledning. Derudover er bogen proppet med nemme og slankende opskrifter, som også kan bruges efter de 100 første dage, når dit nye liv fortsætter.

Køb bogen her - pris: 249,-

Læs også