https://imgix.femina.dk/media/6fea96c865ce440fab94f9f22a3ab896.jpg
Træning og kost

Kom så i gang! 6 tips til din træning

26. januar 2011
af Charlotte Hallbæck
Det kan være hårdt at tage sig sammen til at løbe eller træne. Her får du tips og tricks til, hvordan du nemmest motiverer dig selv

Her får du en række gode tip og motivation til, hvordan du giver træningsmotivationen et boost.

Læg ikke for hårdt ud med træningen.
Hvis det er lang tid siden, du f.eks. har løbet, eller hvis det er første gang, skal du ikke presse dig selv. Start med at veksle mellem gang og løb, så du er sikker på, du ikke overanstrenger dig. Du kan eventuelt finde et løbeprogram for begyndere på nettet, som du kan følge.

Skriv træningen i kalenderen.
Hvis du ser på din træning som en lige så naturlig del af din uge, som arbejde og familietid er, vil det føles nemmere at komme af sted i modsætning til, hvis du beslutter dig fra dag til dag.

Sæt realistiske mål.
Drop tanken om, at du skal kunne løbe en maraton efter tre måneders træning. Husk i stedet på, at kroppen langsomt skal vænnes til belastningen. Stræb efter at løbe 1-5 kilometer i starten - alt efter din løbeerfaring.

Find en træningsmakker.
Det er trods alt nemmere at komme ud af døren, når du ved, du er forpligtet over for et andet menneske. Og så er det faktisk også rigtig hyggeligt at træne mod et fælles mål.

Variér træningen.
Er du ved at gå død i romaskinen i træningscentret, eller er løberuten rundt om søen ved at blive kedelig, er det måske på tide, du ændrer på vanerne. Kast dig ud i nye ruter og træningsmaskiner med jævne mellemrum.

Glæd dig over at komme i gang.
Det må ikke blive alt for surt at komme i gang med træningen. Brug 5 minutter i ny og næ på at tænke på, hvor godt du får det - både fysisk og psykisk - af at træne.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/websites/femina-dot-dk/website/skoen-og-sund/kom-i-form/1050-saadan-blir-du-trendy-naar-du-traener/1050-saadan-blir-du-trendy-naar-du-traener-kopi-3.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/4826e718f4e34e039b75d1ca8d9e44b7.jpg

du træner
Bliv trendy når
Videoguide: nytårsforsæt
Hold dit Køb i femina-
shoppen.dk


Læs også