https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/04/1317-karen-og-anne-bech-loeber/1317-karen-loeber-copy.jpg
Træning og kost

Karens 10 kilometer på 10 uger/uge 8

24. april 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Sif Meincke
Følg sundhedsredaktør Karen Pallisgaards forsøg på at lære at løbe 10 kilometer inden vores Kvindeløb i maj og få gode træningstip af Anne Bech. Vi glæder os til at ses derude

Forandring fryder
Jeg har indtil videre løbet i Fælledparken i København, da den ligger tæt på, hvor jeg bor. Men i denne uge trængte jeg til forandring, i takt med, at jeg er begyndt at løbe længere (med stolthed på!!).

Så jeg klikkede ind på FEMINAs løbeplanner og designede en rute, der tog mig ned langs vandet og ind i lækre boligkvarterer, hvor jeg aldrig har løbet før. Ikke videre interessant for den udenforstående løber, det er jeg klar over - min pointe er blot, at denne her forandring af omgivelserne frydede mig i en sådan grad, at jeg pludselig havde løbet 7 kilometer.

Hey, så er der ikke så langt til 10 længere!

Tilmeld dig til FEMINAs Kvindeløb 2013 her

Jeg vil vildt gerne høre, hvordan det går med DIN løbetræning. Klik forbi og del endelig ud af dine erfaringer og tips på facebook.dk/feminakvindeloeb

Ugens opdagelser er:
Det motiverer mig at prøve nye løberuter.
Ny musik hjælper også på løbehumøret.
Mine knæ kan bedst lide at løbe på blødt underlag som skovbund eller grusstier.

Lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger med FEMINAs løbeskole

Ugens tip fra Anne Bech

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f6ab8b1e22db43efb763f928fb50502b.jpg

Anne Bech

Ved du egentlig, hvornår på dagen du løber bedst? Det kan være, du er ms. "Early Bird", der egentlig træner bedst om morgenen, inden alle andre har fået øjne, eller også er du ms. "Late Night Lady", der skal ud, når dagen går på hæld. Prøv at lægge din løbetur på forskellige tidspunkter af dagen, så finder du hurtigt ud af, hvornår du befinder dig bedst.
Læs mere på annebech.com


Ugens løbelektie fra Anne Bech
Tæt på målet

Til dig, der er nybegynder:
Af sted 3 gange, og 1 lang gåtur. Distance 5 km. Løb 5 minutter, og hold 30 sekunders pause. Husk at gå 5 minutter til at starte med, og strække ud.

Til dig, der er øvet:
Af sted 4 gange. 2 gange intervaltræning sættes op til 5 km; gå de første 5 minutter, løb 1½ minut, spurt 30 sekunder, pause i 30 sekunder. 1 gange 6 km uden pauser, og 1 gange 9 km med 2 pauser. Husk at strække ud, når du kommer hjem.

Læs også