https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/03/1313-karen-og-anne-bech-loeber/1313-karen-loeb.jpg
Træning og kost

Karens 10 kilometer på 10 uger/uge 4

21. marts 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Sif Meincke
Følg sundhedsredaktør Karen Pallisgaards forsøg på at lære at løbe 10 kilometer inden vores Kvindeløb i maj og få gode træningstip af Anne Bech. Vi glæder os til at ses derude

Ét skridt, én kilometer ad gangen
Jeg er stolt i denne uge. Jeg har overholdt mine løbeaftaler og for første gang ikke været ude i at forhandle med mig selv frem og tilbage hver gang. Nu hvor min krop er ved at fatte, hvor fedt det er at komme op i gear og ud i den friske luft, er der ligesom ikke så meget at rafle om. Anne Bech har sat min distance op med en kilometer, så jeg har i denne uge løbet fem kilometer tre gange. Det er altså ret meget, taget i betragtning, at jeg for fire uger siden ikke havde løbet en ærlig kilometer i meget lang tid (ja, jeg ER vældig stolt, bær over med mig). Jeg løber dem dog ikke i streg.

Jeg løber en kilometer og går så et minut og så fremdeles. Og jeg vil virkelig vove den påstand, at det gør hele forskellen for mig. Jeg tror på, at jeg nok skal nå mine 10 kilometer til tiden. Men hvordan folk bærer sig ad med at løbe et maraton - DET fatter jeg så ikke.

Lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger med FEMINAs løbeskole

Ugens opdagelser er:
? Jeg kan overkomme mere, når jeg fokuserer på at løbe én kilometer ad gangen.
? Det hjælper at booke mig selv til aftaler i min kalender. Det er sgu for pinligt at strege den over til fordel for en tur på sofaen.
? Det er hårdere, men dejligere at løbe ude i det fri end på løbebånd.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f6ab8b1e22db43efb763f928fb50502b.jpg

Anne Bech

Ville det være en idé at tage en veninde eller din nabo med på løbeturen? Det kan være lidt ensomt, derfor er det tit en god udfordring at løbe med én, der måske endda løber lidt stærkere end dig. Det kan du godt klare her fra uge 4.
Læs mere på annebech.com


Ugens løbelektie fra Anne Bech

Til dig, der er nybegynder:
Af sted 3 gange og 1 lang gåtur. Nu sætter vi det mere op. Start med at gå 5 minutter. Ruten skal nu være på 4 kilometer. Løb 1 minut, og gå 30 sekunder, til du er hjemme. Føler du, du kan løbe længere tid end 1 minut, kan du godt prøve.

Til dig, der er øvet:
Af sted 3 gange og 1 lang gåtur. Nu prøver du at sætte pausen ned til én på din løberute på 5 kilometer, halvvejs. Husk at strække ud, når du kommer hjem.

Læs også