https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/03/1311-karen-og-anne-bech-loeb/1311-kare-loeb-copy.jpg
Træning og kost

Karens 10 kilometer på 10 uger/uge 2

14. marts 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Sif Meincke
Vi håber, du er kommet godt fra start med din træning. Vi løber straks uge to i gang med Anne Bechs tips og en sundhedsredaktør, der elsker at løbe – når hun ikke løber

Jeg elsker at løbe. Det tror jeg faktisk på, at jeg en dag kommer til at sige. I al ærlighed. Men lige nu elsker jeg kun at løbe, når jeg ikke gør det. Jeg synes, det er hårdt. Såre simpelt. Jeg får lettere sidestik og tunge ben af det. Andet havde jeg heller ikke forventet efter mange måneder uden decideret motion. Men jeg har haft det SÅ godt, de tre gange jeg har løbet i den forgangne uge.

Så jeg er fuld af tillid og tålmodighed. Og fuld af friske ideer: Havde således sat vækkeuret til en time tidligere i morges. Det virkede som en fed idé, da jeg lå på sofaen i går aftes. Jeg forestillede mig løbende mine Anne Bech-befalede 4 kilometer i morgenens tusmørke med Peter Sommer i ørerne, let på tå og med benzin i benene, inden jeg skulle hjem og bade og brygge kaffe og cykle - måske ligefrem fløjtende - ud på FEMINAs redaktion, fuld af overskud til ikke at snerre ad nogen på cykelstien på min vej. Det skete ikke. Endnu.

Lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger med FEMINAs løbeskole

Ugens opdagelser er:
Snooze-funktion er en decideret fjende i forhold til løb.
Mange løbere bliver lidt forskrækkede, hvis man smiler til dem i forbifarten.
Det fungerer rigtig godt med Bechs tip om at løbe 1 km + gå et minut og så videre efter samme model, fordi jeg faktisk kan løbe 4-5 kilometer på den måde. Så er de 10 kilometer ikke så langt væk. Vel?

Tilmeld dig til FEMINAs Kvindeløb 2013 her

Ugens tip fra Anne Bech

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f6ab8b1e22db43efb763f928fb50502b.jpg

Anne Bech

Det er vigtigt både at strække ud og varme op. Det er noget, man meget tit negligerer. Så sørg for at gå de første 5 minutter altid, inden du starter med at løbe, og som minimum skal du lave strækket, hvor du sætter et ben bagud med hælen i jorden og "vælter væggen" eller et træ med hænderne og din vægt. Det vil gøre din ømhed mindre, og sandsynligheden for en overbelastningsskade mindre.
Læs mere på annebech.com


Ugens løbelektie fra Anne Bech

Til dig, der er nybegynder:
Nybegynder, nu med lidt erfaring. Du skal af sted 3 gange om ugen, og én lang gåtur. Samme som i sidste uge: Gå 5 minutter, løb 30 sekunder, gå 1 minut.

Til dig, der er øvet:
Af sted 3 gange om ugen, og én gåtur. Du må godt sætte tempoet lidt op, men stadig holde pauser for hver kilometer. Hvis du skal have lidt udfordring, så sæt en ekstra kilometer på.

Læs også