https://imgix.femina.dk/media/471cf72fe2a54a828727f147e2ea32e7.jpg
Træning og kost

"Jeg slap ud af mit madmisbrug"

25. marts 2011
af Gitte Holm
Foto: Bo Lynge – Styling: Charlotte Wisøfeldt – Hår og makeup: Mette Munch
Anja tabte 65 kilo med hjælp fra sin mor og kostvejledere

Før jeg tabte mig
Jeg var madmisbruger og forfærdelig ked af at være så fed. Jeg var inaktiv, altid træt og så havde jeg en del sygedage på jobbet. Jeg har været stor hele min ungdom og husker, hvordan jeg sukkede efter at kunne passe det tøj, jeg ville have - og ikke kun tøjet i butikkerne for store piger.

Sådan tabte jeg mig!
Jeg var så heldig, at min pragtfulde mor hankede op i mig, og vi tilmeldte os i 2006 et slankehold i det lokale fitnesscenter. Her fik vi både kostvejledning og motion, og på de 12 uger kurset varede, tabte jeg næsten 20 kilo. Jeg havde ikke prøvet denne slags succes før, så jeg fortsatte med de nye kost- og motionsvaner, og jeg ville da lyve, hvis ikke jeg sagde, at det var hårdt.

Facts

Navn: Anja Wittus Nissen
Alder: 33 år
Privat: Gift
Job: Pædagog
By: Ballerup

Da jeg havde tabt yderligere 20 kilo, gik mit vægttab i stå, og jeg blev vildt bange og tænkte, at det nok var slut med at tabe mig, men så fik jeg kontakt til en fantastisk kostvejleder, som rettede min kost til. Jeg lærte at tælle kilojoule, og at jeg ikke må spise mere, end jeg forbrænder.

Jeg bruger stadig denne metode og kommer nok til det resten af livet, men jeg vejer dog ikke min mad længere. Jeg træner med løb, fitness og konditionstræning 3-6 gange om ugen og d. 1. september 2009 nåede jeg mit mål, hvor jeg havde tabt 65 kilo.


Hold styr på maden
med en kalorietæller
- Anbefalet af Slanke-
doktor

Mit nye liv
Siden mit vægttab har jeg fået fjernet løst maveskind, og i dag - ét år senere, er min vægt stadig stabil. Det har bestemt ikke været en dans på roser, men jeg er blevet meget stærkere. Jeg forstår nu, at

jeg var madmisbruger, og jeg skal holde mig fra de "farlige vaner", på samme måde som en tørlagt alkoholiker skal holde sig fra alkohol. Jeg har allerede haft to kriser, som jeg normalt ville have spist mig ud af. Denne gang motionerede jeg mig ud af dem og slap igennem kriserne uden ekstra kilo.
Mit liv har virkelig ændret sig. Nu kan jeg løbe, cykle, danse, spille fodbold, lege på gulvet med børnene og ikke mindst sidde i en havestol uden at være bange for, at den giver sig under mig, eller at den sidder fast, når jeg rejser mig. Derudover er mit sygefravær faldet med 75 %, og jeg kan endelig passe alt det tøj, som jeg ikke kunne passe før.

Tab dig med Q
Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities. Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online. Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her.

Læs også:
"Jeg tabte 46 kilo ved at tælle kalorier"
"Jeg blev hjulpet gennem mit vægttab"
Jane tabte 53 kilo med sin egen kur

Læs også