https://imgix.femina.dk/media/3b54dc66a995483d91642f0ad8d70521.jpg
Træning og kost

"Jeg blev hjulpet igennem mit vægtproblem"

11. marts 2011
af GITTE HOLM –
Foto: BO LYNGE – Styling: CHARLOTTE WISØFELDT – Hår og makeup: METTE MUNCH
Tanja måtte få hjælp til sine psykiske problemer, før hun kunne tabe sig

Før jeg tabte mig
Jeg har været overvægtig over to perioder, og første gang jeg forsøgte at tabe mig, var i et forsøg med Landbohøjskolen. Jeg tabte 18 kilo på et år, men da jeg stoppede med forsøget og skulle fortsætte på egen hånd, gik det galt.

Der lå en depression til grund for min overvægt, som der ikke blev taget hånd om, og jeg fik hurtigt taget 34 kilo på inden for det næste år. Jeg havde det vildt dårligt, og lægen gav mig nogle piller mod depression, som jeg blev afhængig af og ville ud af.

Sådan tabte jeg mig!
Jeg gik til lægen og fortalte, at de antidepressive piller ikke fungerede for mig, så han sørgede for terapi, diætistvejledning, vægtkontrol og motiverende samtaler. Det første halve år tabte jeg 10 kilo. Det var fedt at blive hjulpet igennem mit vægtproblem og min depression på samme tid, for de hang jo på en eller anden måde sammen.

Depressionen forsvandt helt af sig selv, som kiloene raslede af mig, og det hele blev kun bedre af, at jeg har den mest fantastiske kæreste, der gav mig opbakning og mulighed for at ændre min livsstil. Efter jeg havde tabt 25 kilo, begyndte jeg desuden at motionere, og det har resulteret i et vægttab på yderligere 12 kilo.

Facts

Navn: Tanja Larsen
Alder: 25 år
Privat: Kæreste
Job: Klinikassistent
By: København

Mit nye liv
Jeg har det skønt nu, og depressionen er tilsyneladende væk - jeg har i hvert fald ikke haft noget tilbagefald. Jeg går stadig til kontrol - både med vægten og sindet, men generelt er jeg blevet meget bedre til at sætte mig selv først.
Før var jeg virkelig sortseer. Nu er jeg blevet aktiv, dyrker masser af motion og kan rent faktisk lege og bevæge mig. Folk, jeg møder, siger, jeg er en helt anden person - og det er jeg nok også.

Læs også:
Julie tabte 41 kilo efter en gastric bypas operation
Tabte sig 12 kilo på højskole
Jane tabte sig 53 kilo med sin egen kur

Bliv slank med Q
Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online. Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Læs også