https://imgix.femina.dk/media/6064150b02af4d5f884cb8d7f0ec8933.jpg
Træning og kost

"Jeg blev træt af, at folk sagde, jeg så træt ud"

25. august 2011
af Jette Lüthcke
Mine øjne begyndte at hænge så meget at jeg til sidst kun kunne se en skygge når jeg kiggede op.

Fik øjnløft:
Da Betty Bevan fik opereret sine tunge øjenlåg, var det ikke kun, fordi de generede hendes syn. Folks gentagne bemærkninger om, at hun så træt ud og burde geare ned, irriterede hende næsten lige så meget.

I Betty Bevans familie er hængende og tunge øjenlåg en familieskavank, som hun deler med både sin mor og sine søstre. Hendes 70-årige mor har levet med det i mange år, men da Betty fi k deciderede gener, valgte hun at blive opereret.
"Mine øjenlåg begyndte at hænge så meget, at jeg til sidst kunne se en skygge, når jeg kiggede op. De havde også en tendens til at klistre sammen, og når jeg lagde makeup, kunne man faktisk slet ikke se det. Så for tre år siden valgte jeg at blive opereret," fortæller Betty Bevan, 46 år.

Ud over de reelle gener var der en anden faktor, som var med til at udløse beslutningen for Betty: De mange kommentarer, hun konstant måtte lægge øre til. Og de betød mere, end hun havde forestillet sig. "Folk bemærkede ofte, at jeg så træt ud, selv om jeg følte mig frisk og lige havde lagt makeup: Jamen, det er jeg ikke, tænkte jeg. Men når jeg så kiggede i spejlet, kunne jeg jo godt se, at jeg faktisk så ret træt ud og havde hundeøjne, som jeg kalder det.

Læs også: Fik nye bryster

Mange bemærkede også, at min mand og jeg rejser hele tiden, og at jeg måske burde slappe mere af og passe på mig selv. Og vi er ret aktive, fordi jeg har egen virksomhed og ofte rejser til Indien, så det var faktisk lidt træls at høre på ... og måske en ekstra tilskyndelse til at blive opereret," siger Betty Bevan.

VÅGNE ØJNE
Bettys første skridt var at tale med en veninde, der havde fået foretaget samme operation, og hun fortalte, at Betty kunne kontakte øjenlægen direkte. Hun anbefalede en øjenlæge, og denne var helt enig med Betty i, at hun var en oplagt kandidat til en øjenlågsoperation.


Læs også: Elsk din kvindelighed

"Hvis du går til din egen læge, siger vedkommende måske, at det ikke er så slemt. Den besked ville jeg gerne spare mig selv for, så jeg tog direkte til øjenlægen. Normalt ville jeg have fået operationen betalt via sygesikringen, men da min mand og jeg lige var fl yttet til Indien, var jeg røget ud af systemet og fi k derfor en regning.

Men den lød kun på 1.700 kr., og det var jo ingen formue." På operationsdagen var Betty meget nervøs, så hunhavde taget musik med til at lytte på, mens lægen opererede. Men selve operationen var hurtig og
smertefri, og allerede samme aften var Betty i byen med sine nu store og vågne øjne for at fejre sin søns 18-års fødselsdag. "Men jeg passede meget på, som lægen havde anbefalet.

Læs også: Botox og restylane

Tog solbriller på, når jeg gik ud, så ikke TV og kølede øjnene med frosne vatrondeller. Efter et par uger var huden fuldstændig helet, og jeg kunne lægge makeup - og nu kunne man se makeuppen! Nu er der aldrig nogen, der spørger, om jeg er træt, så det har tilsyneladende virket," smiler Betty Bevan.

Læs også