https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/november/fastfoodprim.jpg
Træning og kost

Hvis du overvejer fastfood i aften, så læs lige dette først…

7. november 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Vi er nok ikke de eneste, der godt kan have svært ved at holde den sunde livsstil, når weekenden melder sin ankomst eller hverdagen bliver for travlt. For det er jo dejligt med fastfood. Problemet er selvfølgelig bare, at det er vildt usundt. Eller hvad? Findes der rent faktisk sund fastfood?

Det er nok at strække den lige lovligt langt at kalde fastfood for decideret sundt. Men der er i det mindste noget fastfood, der er bedre end andet, og med nogle helt enkle byttehandler, kan du - om ikke andet - så i hvert fald begrænse skaden.

Dét fortæller folkene bag slankepulveret XLS Medical, som på deres hjemmeside slår et slag for den sunde livsstil. De har disse gode råd til at få din fastfood til at være lidt sundere:

Sandwich: Vælg en fuldkornsbolle med et sundt fyld som f.eks. skinke, kyllingebryst, roastbeef eller røget fisk. Bed om rigeligt med grøntsager og kun lidt eller ingen dressing. Cocktaildressing eller ketchup er bedre end mayonnaise.

Kebab: Vælg en lille kebab eller en kebab af durumhvede. Prøv at bestille en kyllinge- eller grøntsagskebab. Som ovenfor: Masser af grønt, kun lidt dressing!

Pizza: Vælg en tynd bund. Vær forsigtig, når du vælger dit fyld. Champignon og tun er bedre end fire forskellige slags ost!

Pasta: Vælg grøntsagsbaserede saucer. Undgå for meget ost! Pastaretter har et højt indhold af kulhydrater.

Kinesisk: Bestil altid en grøntsagsret med bønnespirer og fisk eller kylling. Begræns din indtagelse af ris, men du må gerne nyde en lille smule karrysauce. Det er dog bedst, hvis du undgår stegte forårsruller, da de er meget rige på fedt.

Thai: Spis saucer baseret på kokosnøddemælk med måde, da de er nøjagtigt ligeså fedtholdige som almindelige flødesaucer. Thai-køkkenet indeholder saftige, lynstegte retter og velsmagende lette supper!

Burgere: Bestil et lille måltid. En hamburger uden alt for meget fyld, en lille portion pommes frites med ketchup og en forfriskende diætsodavand eller vand. Du kan også bestille en salat som supplement til dit måltid. Men vær forsigtig, det er stadig et meget fedtholdigt måltid!

Du kan jo altså også lave noget virkelig hurtig mad, som samtidig er rigtigt sundt. Det handler bare om at tænke kreativt. Prøv f.eks.

• Lynstegte frosne grøntsager eller grøntsager skåret i tern med strimler af lyst kød eller vegetabilske suppeterninger og orientalske krydderier; et hurtig og velsmagende måltid! Det er hurtigere end at bestille fra din Thai-takeaway!

• Tilsæt et løg, champignon og courgetter til en dåse tomatsauce. Du behøver ikke tilsætte kød. Voilà - en hurtig og sund pastasauce!

• Garner lynhurtigt en færdigbagt pizzabund med sunde grøntsager og kreer et lækkert måltid, uden at det sætter sig på sidebenene!

• Tilbered noget kebabkød, tilsæt lidt salat, rist noget pitabrød. Retten er klar på mindre tid, end det ville have taget at gå hen og købe den, og så er den fuld af smag!

• Til en pose færdigblandet salat kan du tilsætte lidt røget skinke og melon- eller ferskenskiver, et stænk olivenolie og eddike, og du er færdig.

Læs også