https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/frugtprim.jpg
Træning og kost

Hvilken frugt er du?

23. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Om det er fedest at være et æble, en pære eller en banan, er svært at sige, men det tyder på, at du skal spise efter din kropsform. Hvis du vil tabe dig, altså.

Blandt den enorme mængde bøger med slanketips, dukker denne frugt-agtige af slagsen op. Og nej, det er ikke de frugter, du skal spise, den handler så meget om. Men mere om, hvilken frugt, du selv er. For er du en pære - og tager fire kilo på - sætter de tre sig med garanti på den nederste del af kroppen, er du et æble, er det omvendt, og er du mere banatypen, ja så er du en af de heldige med fedtet fordelt over alt.

Fedt, frugter og forslag
Måske ikke uinteressant, for selvfølgelig er vi forskellige, ser forskellige ud - og skal derfor spise forskelligt, når håndtagene, ridelårene eller mavedellen skal onduleres, fortæller bogen 'Er du pære, æble eller banan', skrevet af Michelle Nørgaard Kristensen. For forskning viser, at en pæreformet kvinde lagrer mindre fedt, når hendes kost er rig på kulhydrater og fattig på fedt. Modsat de rundere æbler, der skal skrue ned for kulhydraterne og op for protein - og fedt. Og så er der den uforudsigelige banan, der ligger mellem de to øvrige og skal finde frem til, hvilken model, der passer hende. Ja, der er ligefrem en test i bogen, der afgør sagen.

Forskellige frugter … og træning!
Heller ikke træningen er den samme. Pære-pigen skal fokuserer på overkroppen og konditionstræning, hvor æblets træningsregel er: hårdt, men godt! Intervaltræning og hård styrketræning er vejen mod farvel for evigt til maven. Og igen … bananen må blende øvelserne sammen og i øvrigt - sammen med æblet og pæren - suge til sig at inspiration, tips, træningsråd, madplaner og masser af motivation, bogen byder på.
Held og lykke med træningen og maden, der passer lige præcis til dig og din kropstype. Ligegyldigt hvilken frugt, du er.

Læs også