https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/veninder-ny-prim.jpg
Træning og kost

Hvem støtter dig, når du har brug for det?

14. februar 2014
af Spirituel mentor Joan Pedersen
foto: All Over og privat
Et godt netværk er alfa omega, når du ønsker at overvinde udfordringer i dit liv – store som små. For støtten, opbakningen og de gode råd er uvurderlige, mener spirituel mentor Joan Pedersen.

Et godt netværk er guld værd - især hvis du husker at bruge det.

For nogen tid siden tilmeldte jeg mig et otte ugers online forløb hos en sundhedscoach. Det er sjovt og lærerigt for mig at tjekke mine "konkurrenter" ud, men jeg følte mig også helt personligt inspireret til at deltage på dette onlineforløb, så jeg tænkte, at der nok var et par guldkorn, jeg skulle have med mig.

Om Joan Pedersen, spirituel mentor

Så længe jeg kan huske har jeg haft et ubalanceret forhold til mad og krop. Jeg kender til skyld og skam, slankekure og kostråd, lavt selvværd og ingen kontakt til min krop.

En dejlig sommerdag i august, blev det hele vendt på hovedet. Du kan læse om lige netop den oplevelse lige her

Meget hurtigt er det blevet til, at jeg prioriterer selvkærlighed og glæde og alle de andre skønne ting, som livet har at byde på.

Alt jeg skriver er med udgangspunkt i mig og set gennem mit filter.

Har du et emne, jeg skal reflektere over / blogge om, så skriv gerne til mig her - Og jo, du må gerne være anonym.

Du kan også stille spørgsmål på min Facebook-side

Det er mit ønske at inspirere dig til at leve præcis det (spise-)liv du ønsker dig, med masser af selvkærlighed og glæde."

Se mere om Joan på Joan-pedersen.com

I forbindelse med dette online forløb er der blevet oprettet en lukket gruppe på Facebook, hvor vi kan dele erfaringer, opskrifter, udfordringer, succeshistorier og meget mere.

Det er nogle seje damer og herrer, der er med på dette forløb. Som i flere andre netværk og grupper, jeg er medlem af, er det typisk de samme måske 20-25 deltagere, der deler rigtig meget. Resten er mere tavse og nogle få pipper lige indimellem. Det er helt, som det skal være.

Det er skønt at deltage i et forum, hvor tonen er kærlig og støttende, og hvor man altid kan få et godt råd eller bede om nogens input til dette eller hint.

Den tredie og fjerde uge var detox-uger - ud med alle stimulanser. Kaffe, cigaretter, alkohol og junkfood var super nemt for mig at slippe, for det har jeg haft issues med. Bevares, der har været rigtig meget alkohol og andre stimulanser i mit liv, men det er ikke mig, der har indtaget dem og det er en helt anden historie.

Jeg frygtede dog, hvordan det skulle gå at give slip på sukker. Faktisk gik det overraskende godt - den første uge. Og så holdt det op med at gå godt. Jeg faldt i med et brag. Ikke sjovt.

Der gik det meste af en uge før jeg krøb til bekendelse over for den lukkede Facebook gruppe. Jeg indledte min opdatering med, at jeg følte mig som en kæmpe idiot. Jeg havde sammenlignet mig med de andre, som havde tabt kilo og som havde fået en masse energi, og som havde afprøvet en masse af opskrifterne fra vores underviser og ….

Jeg ville ønske, jeg havde skrevet i netværket med det samme, for jeg fik så megen kærlig støtte og opbakning. Der blev faktisk talt til mig, som jeg plejer at tale til mig selv, nemlig i en meget kærlig og opmuntrende tone.

Den kommentar, der ramte hovedet lige på sømmet, lød: "Jeg ville også ty til sukkerskålen, hvis du talte til mig, som du taler til dig selv".

Av. Jeg vidste lige med det samme, at de havde ret. Jeg ved jo godt, at det er det mest hensigtsmæssige spørgsmål at stille mig selv, når noget er lidt skævt: "Hvor er det lige, jeg ikke er kærlig ved mig selv lige nu?"

Jeg kunne bare ikke se det.

Hvis du har et godt netværk, så brug det - især hvis der er støtte og opmuntring at hente. Jeg ville ønske, at jeg havde skrevet i gruppen lige med det samme, men jeg var ærlig talt lidt flov. Og det viste sig at være så simpelt for mig som at tage min egen medicin: Vær kærlig mod dig selv <3

Pas på dig.
Kærligst Joan

Skal det være nu, du taber dig? Èn gang for alle!

Tab dig med råd fra slankedoktors eksperter, læge Carl J. Brandt og diætist Lisa Boltning. Bogen er opbygget af en række afsnit, der sætter fokus på forskellige aspekter af vægttabet f.eks. indkøb, råd til måltider, som spises uden for hjemmet og information om fødevarer. Vi følger også en række mennesker, der har smidt de overflødige kilo og får vejledning i, hvordan man kan holde motivationen oppe.

Bogen koster 249 kr. Køb den her!

Læs også