https://imgix.femina.dk/media/ec645265e42140b096e09b930689167f.jpg
Træning og kost

Hvedegræs er en sundhedsbombe

22. februar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Det er sundt, du kan dyrke det selv, og det er ekstremt billigt i produktion

Du skal bruge et par beholdere, lidt frisk jord, nogle hvedekerner og godt med vand. Så har du efter en uges tid en god bunke hvedegræs. Og det er nemlig meget, meget sundt.

- Hvedegræs er rigt på klorofyl, der sikrer ilt og næring til dine celler. Det indeholder aminosyrer, enzymer, vitaminer og mineraler, så hvis man har lyst til at begive sig ud i det, er hvedegræs et godt bud på et billigt mineral- og vitamintilskud, siger Anette Harbech Olesen, der er ernæringsekspert, forfatter til flere bøger om sundhed og blogger på madforlivet.com, til Alive.dk.

Det gode klorofyl kan du også få fra andre grønne grøntsager, men indholdet er særligt højt i hvedegræs.

Et højt indhold af livets tændrør
Hvedegræs indeholder stort set alle vitaminer og mineraler, forklarer kosteksperten.

- Det har som nævnt et meget højt indhold af klorofyl, der transporterer næringsstoffer og renser blodet samt af enzymer, der er livets tændrør og har stor betydning for stort set alle biokemiske processer i kroppen. Et dagligt indtag af hvedegræsjuice giver energi og styrker immunforsvaret på en helt naturlig måde, siger Anette Harbech Olesen, der selv flittigt drikker hvedegræsjuice hver eneste dag.

Når du dyrker hvedegræs og skal til at bruge af produktionen, bliver det dog en smule besværligt. Hvedegræs er nemlig meget sejt, så du kan f.eks. ikke blende det med i en smoothie.

Brug hvedegræs i pulverform
Du er faktisk nødt til at investere i en hvedegræspresser, der let kan presse græsset til et grønt lille shot.

Har du hverken overskud eller energi til at dyrke og presse hvedegræsset, kan du faktisk købe det i pulver- eller pilleform. Du kan også købe økologiske hvedegræsshots, som er frosne og klar til at blive brugt. De kan købes på www.hvedegraessaft.dk.

- Hvis du ikke har overskud til at presse saften selv, kan du jo bruge de frosne shots eller pulver i de dage, foreslår Anette Harbech Olesen.

Læs mere om hvedegræs her

Læs også