https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/marts/wordbaseqprim.jpg
Træning og kost

Hvad skal du lave i aften?

4. marts 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Bo Møller Andersen & Colourbox
Oplever du også at sidde og kede dig i sofaen, i toget eller i venteværelset hos lægen? Så er Wordbase måske noget for dig? Det er et ordspil til smartphones, og det hitter allerede stort. Skal du være med på bølgen!

Hvad er Wordbase?
Wordbase er et strategisk ordspil, der spilles på en plade af tilfældigt udvalgte bogstaver, hvor hver spiller har en base i hver sin ende af pladen. Målet er at danne en ordkæde af korrekt stavede ord, der starter i hjemmebasen og snor sig til modstanderens base. Ordkæden kan dog blive brudt, hvis modstanderen staver sig igennem den, så man er nødt til at være taktisk for at vinde. Så snart du rammer din modstanders base, har du vundet spillet.

Hvad er det fede ved Wordbase?
Wordbase kombinerer elementer fra skak med elementer fra den klassiske krydsord. Det giver en cocktail, hvor de små grå kommer på overarbejde samtidig med, at underholdningsværdien er i top. Inden længe kommer Wordbase også til Android.
Samtidig indeholder ordlisten i Wordbase mere end 350.000 manuelt opdaterede ord og er udviklet af Allers krydsords-konstruktører, der har mere end 30 års erfaring i at bygge krydsord. Så det er et spil med kvaliteten i top.

Hvor mange spiller Wordbase?
På blot ni uger er spillet blevet hentet mere end 100.000 gange og der er gennemført en halv million spil. I gennemsnit bruger spillerne 28 minutter hver dag på at spille Wordbase.

Hvorfor er Wordbase sjovt at spille?
Hvad er det så ved Wordbase, der er så godt, at man får lyst til at bruge så lang tid på det hver dag?

"Jeg blev anbefalet at spille af mine kolleger og jeg er vildt imponeret over, at det er så nemt at komme i gang med. Visuelt er det super lækkert og spiloplevelsen bliver bare bedre og bedre, fordi spillet åbner sig mere og mere op i takt med at man spiller. I begyndelsen tror man bare, at det handler om at spille sig til den anden ende af pladen, men ret hurtigt bliver man klar over, hvor vigtigt det er, at man også ind tænker noget taktik", fortæller Kamilla, der har spillet i en uge, men som allerede er helt bidt af det.

Helle har været med siden begyndelsen, da Wordbase blev udgivet i App Store i december 2013:
"Jeg synes Wordbase er hyggeligt - men samtidig er det også intelligent tidsfordriv. Man kan tage telefonen frem og spille, når man har lyst og det lige passer ind i programmet. Der er store krav til taktikken, så der er det en fordel, at det ikke foregår på tid, for så gør det ikke noget, at man sidder et kvarter og summer over et enkelt ord. Spillet kan hele tiden vende og det er interessant, at man kan spille om aftenen lige inden man går i seng og tro, at man har fat i den lange ende - og næsten morgen, når man vågner, har ens modspiller lige fået spillet til at vende 180 grader", fortæller Helle.


Tvillingerne Rune og Andreas, som står
bag Wordbase-spillet

Hvem står bag Wordbase?
Aller Media A/S udgiver Wordbase. Ideen kommer fra det 19-årige tvillingepar Andreas og Rune Mehlsen, som har samarbejdet med Aller Medias Innovationsafdeling om at udgive app'en. Den tekniske og designmæssige udvikling foregår i samarbejde med det anerkendte danske udviklingshus, Robocat.

Fakta om Wordbase
Wordbase er et strategisk ordspil til iPhone, der på kort tid er blevet meget populært i Danmark. Indtil videre er det blevet hentet 108.000 gange fra App Store.
Wordbase kan hentes i App Store. I løbet af foråret bliver det også tilgængeligt til Android og i en særlig iPad-version.

Wordbase findes i en gratis version, hvor det er muligt at spille to spil ad gangen eller en premium-version, hvor man kan spille et ubegrænset antal spil ad gangen. Premium-versionen koster 19 DKK.

Her kan du finde Wordbase
Wordbase i iTunes - Klik her

Wordbase på web - Klik her

Wordbase på Facebook - Klik her

Læs også