https://imgix.femina.dk/media/20a55b0169714242b01e82e62582dd27.jpg
Træning og kost

Hold trænings-motivationen

30. marts 2012
af Anne Blume Futtrup
Foto: Colourbox
Vi ved det godt: En halv time om dagen, lidt cardio og lidt yoga. Løb ude, løb inde, men løb i det mindste ... Det eneste er bare ... hvordan holder man lige motivationen?

Hver gang du kaster dig ud i et nyt træningsregime, gør du det med entusiasme og masser af gåpåmod - men er du indrettet som flertallet af os, vil motivationen begynde at blegne efter nogle måneder. Træningen mister nyhedens interesse, og resultaterne er måske ikke helt så fantastiske, som du have håbet på. I stedet for at kaste håndklædet i ringen og sætte dig tilbage på sofaen kan du øve dig i at blive bedre til at holde motivationen.

Spis dig til fastere bryster

Vær realist
En af hemmelighederne er at sætte simple, men klare mål for din træning. Målene skal samtidig være realistiske at opnå. Hvis det er lang tid siden, du har dyrket motion, kan du begynde med at have et mål om at gå fem minutter et par gange om dagen. Dit endemål kan godt være at løbe en maraton, men er det dér, du begynder, risikerer du at knække halsen, inden du er kommet i gang. Skriv gerne både de kortsigtede og de langsigtede mål ned, og før eventuelt dagbog over dine fremskridt. Når motivationen svigter, kan du gå tilbage i dine noter og glæde dig over, hvor langt du allerede er nået.

Sådan sparer du 27.000 kalorier årligt

Obama kan
Det hjælper også på motivationen, hvis træningen er sjov. Find motionsformer, du nyder, og varierer dine workouts, så de ikke bliver kedelige. Tag en dansetime ind imellem timerne på løbebåndet, eller kast dig ud i en helt ny sportsgren, som du altid har været fascineret af.
Drop undskyldningerne og gør det til en vane at prioritere din træning højt på listen. Hvis det er helt umuligt at nå en time i fitnesscentret et par gange om ugen, så væn dig til at få motion i dagligdagen - tag trappen frem for elevatoren, eller lav styrketræning foran fjernsynet om aftenen. Hvis præsident Obama kan finde tid i sin kalender, kan du nok også i din.
Husk, at alle har brug for motion - og du er garanteret ikke alene om at have svært ved at holde motivationen. Derfor er det en god idé, at vi hjælper hinanden. Dyrk motion med dine venner, kolleger eller med kæresten. Det gør det ikke alene sjovere - det gør det også sværere at droppe.

TIP:
Hvis det skulle glippe en gang eller to, så giv ikke op. Giv dig selv lov til at tage en pause, men kom i gang igen, så snart du overhovedet kan.

Hvad er motivation?

Motivation er de psykiske processer, der driver vores handlinger, og den drivkraft, der sikrer, at målene nås.

Læs også