https://imgix.femina.dk/media/b74519d869ec43ed9e06d163fa55de0e.jpg
Træning og kost

Hjemme-hyg gør dig slank

14. juni 2011
af Redaktionen
Foto: All Over Press
Amerikanske forskere påviser, at ansatte der rejser meget på arbejde er klart mere overvægtige end andre

Rejser man som led i arbejdet to eller flere uger om måneden, har man højere BMI, er mere overvægtig og bedømmer sit eget helbred dårligere end dem, der ikke rejser så ofte.

Det konkluderer forskere fra Columbia University i New York, efter at de har trukket medicinske data ud hos 13.000 ansatte, der deltog i et wellness-program.

80 pct. rejste mindst et døgn om måneden, mens 1 pct. rejste mere end 20 døgn om måneden.
Forskningslederen, Catherine Richards, oplyser til Magasinet Arbejdsmiljø, at de personer, der rejste mest i embeds medfør - 20 dage eller mere om måneden - havde væsentlig dårligere helbred end dem, der bare rejste mellem én og seks dage om måneden.

For eksempel havde de dårligere BMI, kolesteroltal, blodtryk, ligesom det var 260 pct. mere sandsynligt, at de karakteriserede deres helbred som nogenlunde til dårligt sammenlignet med de ansatte, der ikke rejste så meget.

Forskerne lægger især vægt på tendensen til overvægt og det selvrapporterede dårlige helbred hos dem, der rejser meget, fordi det umiddelbart rejser nogle faresignaler.

81 pct. af rejserne foregår i bil, hvor man sidder ned i mange timer og måske heller ikke får sund mad. Så opfordringen både til medarbejdere og arbejdsgivere er, at der bliver holdt øje med helbredet og de forskellige parametre, der kan måles på, hos det rejsende folk, ligesom sundhedsfremme bør omfatte motion og
spisevaner.

- For de har klart en øget risiko for helbredsproblemer, siger Catherine Richards.

Læs også Her er de farlige kvindebrancher

Læs også