https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/august/secretprim.jpg
Træning og kost

Her er livets hemmelighed.

12. august 2014
af NLP- og hypnoterapeut Pernille Riis
Foto: All Over
Vi er, hvad vi tænker, og vores celler HØRER, hvad vi tænker, så hold fast – det er yderst vigtigt, at du får styr på dine tanker, så dit liv former sig i en positiv retning. Velkommen til hypnoterapeut Pernille Riis.

Mellem en tredjedel og to tredjedele af al helbredelse skyldes placeboeffekten - folk tror, de er helbredt, og det virker. Det, der sker, er at de ændrer den måde, de lever og tænker på, og når de gør det, tager de magten over deres gener og bliver helbredt VOILA!

Pernille Riis

Pernille Riis, professionel NLP -og Hypnoterapeut.

Arbejder ihærdigt på at inspirere alle, der er interesseret, i af finde deres helt egen balance i livet. Både i hendes arbejde med sine klienter i sin klinik i indre København og de artikler hun udgiver på sin blog, omfavner hun livet i et holistisk perspektiv, og forsøger at skabe klarhed over livets aspekter.

Du kan læse mere om hendes arbejde, samt læse hendes blog på

www.pernilleriis.dk

Du er, hvad du tænker…
Ja, det er faktisk rigtigt - dine celler reagerer og responderer på dine tanker. Dvs. at hvis du hele tiden går rundt og tænker dårlige tanker om dig selv, din krop, personlighed, din fremtid osv., ja så påvirker det rent faktisk dine celler/krop - det samme gælder selvfølgelig også for vores positive adfærd. Da vores tanker og handlinger styres 95% af tiden af vores underbevidsthed, så er det på baggrund af vores 'harddisk', vores liv udfolder sig. Dette er tilfældet, hvis man vælger at tro på forskeren og cellebiologen Bruce Lipton, der mener, han kan bevise, at hvis man udskifter en celles omgivelser, så ændrer dens skæbne sig, og at den kemiske sammensætning i omgivelserne (cellemembranen) er vigtigere for cellens udvikling, end for dens genetiske sammensætning.

Og hvad betyder det så i praksis?
Cellernes vigtigste del er ikke - som vi ellers ofte hører, cellekernen. Det er i stedet cellemembranen - altså cellevæggen, hvis funktion er at kontrollere hvilke stoffer, der transporteres ind og ud af cellen og dermed kontrollerer kroppens biologi.

At cellerne 'hører' vores tanker - og derved skaber en forandring for os - betyder, at vi ikke længere behøver at føle os som ofre for vores cellers genetiske koder eller fastlåste mønstre. Vi kan ændre en celles struktur ved at ændre det magnetiske felt (cellemembranen), der styrer cellen. Dette gøres enten ved, at kroppen lokalt sender stoffer hen til cellen eller ved signaler/stoffer, der via centralnervesystemet kommer fra hjernen.

Bruce Lipton kan bevise, at den mest dominerende spiller i dette samarbejde er signalet/stofferne, der kommer fra hjernen, og på den måde kan vi med 'tanken' præge en celles magnetiske felt, og derved styre den i en eller anden retning.

Husk, hvad forelskelse gør
Din oplevelse af verden afgør, hvilke stoffer hjernen sender ud i blodet. Så når du fx bliver forelsket, så sender hjernen stoffer (andrenalin) ud i cellerne, som er sunde. Så kan du løbe igennem regnen i bare tæer og undgå at blive syg, mennesker omkring dig responderer helt anderledes, du er mere nærværende, mere hjertelig.

En sur mand i bussen kan ikke påvirke dig - heller ikke den uforudsete regning, der dukker op. Måske du ikke engang behøver at sammenligne med en forelskelse. Tænk over en daglig handling/situation, du ofte gør - fx turen hjem fra arbejde. Er du sur, træt og drænet, så skal der ikke meget til, førend du hidser dig op og bliver påvirket, men på en god dag er der slet ingenting, der kan komme i vejen. Tænk at samme tur/handling kan opleves så forskelligt?

Hypnoterapi og meditation kan skabe disse omkodninger
Ifølge Bruce Lipton, så er det ikke nok bare at 'tænke' på noget positivt. Hvis vi for alvor skal erobre magten over vores gener og nuværende kodninger, så skal vi dykke ned og påvirke vores underbevidsthed. Det nytter ikke noget at gå rundt og tænke positivt, fortælle os selv, at vi har et perfekt helbred, hvis vores underbevidsthed har en 'kodning' der siger noget andet.

Så for at skabe en forandring, skal man påvirke underbevidstheden. Dette gøres ved at sætte hjernen i de rette frekvenser og svingninger - for at få adgang til at omprogrammere de overbevisninger, der ligger gemt. På den måde kan vi downloade nye mønstre og overbevisninger, som er lang bedre i tråd med de drømme og ønsker vi har.

Mig bekendt er terapi foretaget under trance stadig den mest effektive (og eneste???) terapiform, der kan komme i kontakt med -og skabe forandringer - i underbevidstheden. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at prøve hypnoterapi, hvis du oplever, at du indeholder arvelige gener, har fået udviklet uhensigtsmæssige vaner og mønstre op igennem dit liv eller ligger inde med et traume eller anden blokering, der kræver en omkodning.

Læs også