https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-4-faerdigretter-p.jpg
Træning og kost

Guide til køb af færdigretter

22. januar 2013
af Lisa Bolting/SankeDoktor.dk
Når tiden er knap og overskuddet småt, ja så falder vi tit for færdigretter på indkøbsturen. Derfor får du her en guide til at vælge de rigtige, for de er slet ikke så slemme som fordommene siger.

Langt de fleste færdigretter lever heldigvis ikke op til deres ry om dårlig smag, fyldt med tilsætningsstoffer og fedt og helt uden nærringsstoffer. Det gælder blot om at vælge rigtig, være lidt kreativ og servere dem med fiberrige grøntsager. Det er helt sikkert en god ide at have et lille lager på frost eller køl til travle dage. Du får her en guide til, hvad du skal købe og hvad du skal være opmærksom på.

Indkøbsguide - dit vægttab starter i supermarkedet

1. Supper på frost

Der findes mange varianter af supper på frost. Køb dem med max 5 g fedt pr. 100 g og tilsæt evt. ekstra grøntsager, gerne fra frost og fx lidt kødboller eller en kyllingerest.

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

2. Forårsruller på frost

Når du køber forårsruller, skal du vælge dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Tilbered dem i ovn eller på din pande med en anelse olie. Server en god råkost til.

3. Spiseklare retter som fx boller i karry og dansk bøf

Vælg dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Ofte er den slags retter med et lavt indhold af grøntsager. Men det kan du let regulere på ved at tilberede lidt fra fryseren eller hurtigt koge et nogle buketter af broccoli eller blomkål

4. Frosne frikadeller

Lige til at lune og spise til en skive rugbrød og en gulerodsråkost. De må max have 10 g fedt pr. 100 g.

5. Pulversupper

Alle pulversupper kan bruges. Du skal blot undgå at tilsætte fløde men bruge vand og mælk. Husk også her at bruge ekstra grøntsager.

Download her en guide til det sundepålæg

6. Købepizza

Når du vælger købepizzaer, skal de max have 5 g fedt pr. 100 g. Du skal max spise 250 g af pizzaen og server her også ekstra grøntsager til.

7. Færdige sovse

Der findes et meget stort udvalg sovse, der bare skal varmes op. Her ser du efter at fedtindholdet er max 5 g pr. 100 g.

Få den ultimative kalorietabel gratis her

Læs også