https://imgix.femina.dk/media/397f2e9121604cba96358bcf6b17b87b.jpg
Træning og kost

Guide: Sådan skaber du den rette stemning i dit hjem

8. juli 2011
af Sofie Rosendahl
Kilde: Torben Hekscher, Foto: Thinkstock
Lær de mest basale og simple Feng Shui-principper

Ifølge Feng Shui-master Torben Hecksher, er det mest basale princip i Feng shui, at positiv skaber positiv og negativ skaber negativ. Derfor skal du omgive dig med ting som du holder af, for det skaber glæde og positiv energi hos dig selv.

Sådan tilpasser du et rum præcist efter dine behov!

Vores behov skifter fra situation til situation, og der er forskel på at have behov for energi, for at være selskabelig eller for at kunne koncentrere sig. I den forbindelse kan man bruge de såkaldte "femelementer" til at indrette sig med de mest hensigtsmæssige genstande og farver. Princippet om femelementerne var noget kineserne fandt frem til for over 5000 år siden, da de studerede omgivelsernes og genstandes påvirkning af mennesker, og mange kinesiske hjem er indrettet efter femprincipperne den dag i dag. Se om du også kan bruge principperne i dit hjem.

Femelementernes effekt på os:

Metal:
Den energi er planlæggende, alvorlig og eftertænksom.
En god energi til at tænke på langsigtede investeringer.
Farverne er grålig og metalfarver: Guld, sølv, bronche, hvid og kinesisk, skinnende lakrød. Vand:
En dyb, rolig og kærlig energi, som handler om omtanke.
Farven er blå, blågrå og lidt henad sort. Og så er den turkis og blågrøn. Jord:
Det er moderens energi, en praktisk og omfavnende energi.
Farven er brunlig, rødlige, sorte, gyldne, gule. Ild:
Ild er lidenskab og er en ren energi. Det er succes og stærk motivation og gå-på-mod.
Farverne er rød, orange, varm gul, bordeaux og lilla i det. Simpelt hen flammefarvet. Træ:
Træenergien giver glæde, forårsagtig energi og lyst til at starte på noget nyt.
Farven er brun som træer, men også grønlig som bladene og rødbrun som efterårsløv.

Få personlig Feng Shui rådgivning med Torben Hecksher til 399 kroner her.

Brug femelementerne til at øge din koncentrationsevne

For at give dig et konkret eksempel på, hvordan man kan bruge principperne og fem-elementerne, så forestil dig at du skal forberede dig til noget vigtigt, som en eksamen eller en jobsamtale. For at få den mest effektive forberedelse, skal din koncentration være i top. Derfor er det en ide at bruge vand-elementets energi. Helt konkret kan det betyde at sidde i nærheden af rindende vand eller et akvarie, eller med udsigt til et hav eller en sø. Den slags skaber nemlig fordybelse. Og er du ikke lige så heldig at have havudsigt, så er det godt at omgive sig med blå, blågrå eller blågrønne farver - det er nemlig med til at øge dit fokus.

Men derudover er det en god idé, at være i et rum som vender mod nordøst, da verdenshjørnerne også kan påvirke os i følge Feng Shui. Opholder du dig mod nordøst bliver det lettere at koncentrere dig og du bliver mere målrettet i din væremåde. Så hvis du skal til at indrette dit hjem, var det en idé at placere arbejdsbordet eller kontoret mod nordøst og at dekorere med blågrønne genstande eller vægge.

Verdenshjørnernes effekt ifølge Torben Hecksher

Nord:
Her har vi ro på og eftertanke. Det er kærlighed og ømhed. Man bliver rolig i nord. Det har også noget med vandet og den dybe ro at gøre.

Nordøst: Jord-energien i nordøst fremmer al form for koncentration og fokusering. Derfor er stedet velegnet som studér-værelse, bibliotek, læsesal ol. Områdets jord-energi har også indvirkning på alle arve-relaterede ting, herunder fertilitet (en arving)

Nordvest:
Planlæggende, alvorligt og indadrettet. Her skal direktøren og bestyrelsesformanden sidde i firmaet. I gamle dage, var det her faderen herskede, dengang har i høj grad var den som havde bukserne på i hjemmet.

Vest:
Vest er en metalenergi, som er familiemindet, venskabelig og romantisk. Det handler om sammenhold og det at ville være sammen med andre og være social. Når folk træder ind i rum som vender mod vest, vil de sandsynligvis føle sig velkomne og de vil føle sig hjemme.

Sydvest:
Jordenergierne. Her føler kvinden sig tilpas for det understøtter den kvindelige side - den praktiske flair kvinder har for at multitaske og tage sig af alting: børn, ægteskab, aftaler med venner og famillie, hele den praktiske planlægning. Alle vil føle det er dejligt, alle vil være hvor moderen er, det vil både manden og børnene.

Syd: ild-elementet hersker i syd og står for energi, succes, lidenskab og relationer til offentligheden. At starte en diskussion i syd vil derfor ofte føre til skænderi og højrøstet samtale. Derfor anbefaler jeg altid, at den slags samtaler foregår i vest :-)

Sydøst:
Kreativ, kommunikerende og skabende. Her hersker nytænkning rigtigt godt.

Øst: her er der træ-energi i øst står for optimisme, glæde, ny begyndelse og helbred. Det er som foråret - de samme følelser bemægtiger dig når du opholder dig her.

Få professionel vejledning om Feng Shui i din bolig:

De energier som kommer fra femelementerne og verdenshjørnerne kan både give og tage fra hinanden, og Feng shui masterens job går ud på at bringe balance i alle energierne.
Få personlig Feng Shui rådgivning med Torben Hecksher til 399 kroner her.
Find kærligheden på 6 måneder med Feng shui - prøv "den magiske vase" for 149 kroner.

Læs også