https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/november/2012-45-graeskakerner-p-copy.jpg
Træning og kost

Græskarkerner - 5 måder du kan bruge græskarkerner på

8. november 2012
af NATURAZIN
I græskarernes højtid kan man lige så godt få mest ud af denne superfood| Græskar er nemlig god til mange ting og det gælder bestemt også for græskarkerner.

Græskarkerner kan meget mere end at agere fuldkorn i morgenbollen. De små kerner er nemlig fyldt med zink, magnesium, E-vitamin og antioxidanter. Zink er et vigtigt mineral for vores immunsystem, og i forebyggelsen af knogleskørhed. Det samme gælder for magnesium, som mange af os får alt for lidt af.

Som en ekstra bonus indeholder græskarkerner aminosyren cucurbitin, som menes at have en gavnlig effekt på fordøjelsen og bekæmpe parasitter i tarmene.

Som om det ikke skulle være nok, er aminosyren L-tryptofan , som tilfældigvis også findes i græskarkerner, med til at booste vores humør. L-tryptofan en nemlig en vigtig brik i dannelsen af glædessignalstoffet i hjernen, serotonin.

Vitaminer fra A-Z - Få den samlede guide til alle de vitaminer du skal have

Som du kan se, er der alt mulig grund til at spise en masse af denne skønne superfood og her er 5 nemme idéer til hvordan du kan implementere den i din dagligdag.

Saltede græskarkerner med skal

Hvis du vil have gavn af mineralet Zink, er det bedst at spise de græskarkerner der lige er kommet ud af skallen. Lige under skallens overflade, ligger kernen nemlig gemt bag en tynd hinde. Denne hinde er den del af græskarkernen, der indeholder den største mængde zink. Kerner i skal, kan du finde hos mange etniske købmænd.

6 Sunde alternativer til snacks og søde sager

Superfood drys

Hak dine græskarkerner i en kaffemølle eller med håndkraft. Drys pulveret ud over din græske yoghurt og server med friskskåret frugt.

NATURAZIN

Denne artikel er udarbejdet af Naturazin. Bag Naturazin står Anja og Zenia, begge uddannet som Naturopath I Biologiask Medicin.?Følg Naturazin på Facebook eller se mere på www.naturazin.dk

Du kan også komme et par skefulde i din smoothie, for et ekstra boost af protein og antioxidanter.

Ansigt scrub med græskarkerner

Pulverisér dine kerner i en kaffemølle eller i en blender. Bland dem med flydende honning og brug som ansigts scrub.

Få styr på dine nødder - Vi er mange der bruger dem som den sunde snack - men ved man helt præsict hvad de indeholder?

Spicy snack

Vend dine kerner i en smule flydende honning og drys med salt og chiliflager. Rist dem i ovenen i ca. 15 minutter ved 150 grader.

Salat knas

Vores salat bliver ofte lidt mere interessant når vi tilfører lidt bid og knas. Græskarkerner egner sig fortrinligt som salatdrys, og går udmærket hånd i hånd med andre kerner som solsikkefrø og pinjekerner.

Få gratis E-bog

Hvis du vil læse om andre superfoods, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Lige nu får du ved tilmelding også vores gratis E-bog "Smutveje til mindre sygdom - Boost familiens immunforsvar nu!"

Læs også