https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1330_hjerteforeningen_armbaand.jpg
Træning og kost

Gør som Helena: Støt Hjerteforeningen med et armbånd

16. august 2013
Af Charlotte Hallbæck 08/16/2013 - 00:00
Helena Christensen har sagt ja til at støtte Hjerteforeningens kampagne Elsk Hjertet, og der er god grund til også selv at gøre det: Hver dag dør 19 kvinder af hjertekarsygdom

Hjerteforeningen har i år sat de fineste små armbånd til salg. Det sker som et led i deres årlige Elsk Hjertet-kampagne, der starter i august.

Armbåndet skal sætte fokus på, at der hver dag året rundt dør 19 kvinder af en hjertesygdom som fx hjertesvigt og blodpropper. Køber du armbåndet, støtter du hjerteforeningens arbejde for kvinder – og støtte forskningen i kvinders hjerter.

Læs også: Kvinder tror, hjertesygdomme kun rammer mænd

HELENA BAKKER OP OM KAMPAGNEN

Supermodellen Helena Christensen har sagt ja til at støtte Hjerteforeningens arbejde med kvinder og hjertekarsygdom:

- Da Hjerteforeningen fortalte mig, at hjertekarsygdomme sammen med kræft er den hyppigste dødsårsag for kvinder i Danmark, kom det som sådan ikke helt bag på mig. Men at kun 30 procent af forskningen er baseret på kvinder gav ingen mening. Det kan da ikke være rigtigt! Og vigtigere; hvorfor?

- Derfor har jeg med stor glæde sagt ja til at være med i kampagnen ‘Elsk Hjertet’. Jeg håber, at så mange som muligt vil støtte op og købe det fine armbånd, og vise, at alle hjerter er lige vigtige, siger Helena.

OVERSKUDDET GÅR TIL FORBYGGELSE OG FORSKNING

Armbåndet består af en ægte lædersnor, der snor sig om de rå, slebne nitter, og fås i fire farver. Sort, mørkerød, natur og støvet grøn. Det koster 40 kr., og overskuddet ubeskåret til forebyggelse og forskning i kvinders hjerter. Forskning, der er afgørende for, at flere kvinder i fremtiden overlever hjertekarsygdom - blandt andet fordi man stadig ikke ved nok om kvinders hjerter.

Armbåndet sælges i alle Matas' 294 butikker, alle Føtex' 89 varehuse og på udvalgte apoteker samt på www.elskhjertet.dk fra den 12. august.

Læs også på søndag.dk, hvordan du får et sundt og stærkt hjerte ved hjælp af fem små tips

SE VIDEOEN MED IBI STØVING, HVOR HUN SLÅR ET SLAG FOR MOBIL HJERTESTART, HERUNDER:

Læs også