https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/sofaspiserprim.jpg
Træning og kost

Gider du heller ikke træne?

29. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Så er det nu, vi skal sørge for ikke at gro fast i sofa og vinterstemning og i stedet snøre skoene og komme af sted til træning. Tjek lige rådene her. Måske bliver du inspireret …

Vi kan vel godt være enige om, at vejret lokker mere til kakao og sofa end karate og spinning. Og sommerbenene er alligevel blevet blege igen og skal være pakket ind det næste halve år, mens vi kæmper os igennem vinteren og med længsel venter på foråret, hvor nytårsforsætterne forhåbentlig har givet bonus, og vi fik investeret i endnu et medlemsskab til det lokale fitness-center. Men hvorfor ikke springe sofaen over, tage det hele lidt på forskud og se, om vi kan finde ud af at fastholde træningen - eller endelig komme i sving med den. Kk.no hjælper os måske lidt på vej med et par gode tips til at (gen)finde motivationen.

Hit med lyset!
For der er ingen grund til at tro, at lysten driver værket fra d.1.januar, hvor alle de dårlige vaner skal lægges på hylden og et nyt og bedre liv begynde. Vi har nemlig brug for lyset, og de - trods alt - nogenlunde temperaturer gør det muligt for os - stadigvæk at træne udendørs, hvis det er dét, man er til. Og måske erstatte de fristende ekstra-måltider og sofa-slapperen med noget af dét, der er rigtig godt for os.

Kampen mod uret!
Men har vi overhovedet tiden til det? Ja, det har vi vel nok, hvis vi ligefrem insisterer. Hiv et par halve timer ud af kalenderen et par gange om ugen, snup løbeturen i frokostpausen - eller gå tidligt fra jobbet en enkelt dag om ugen?.

Shop!
Ja, den er god nok. De anbefaler simpelthen et par nye træningsbukser, et par gode sko til at gi' motivationen et skud mere og lokke dig ind i fitnesscentret eller ud på løbestien. Det er da et råd, man kan forstå ...

Dig og mig og vi to!
Lad os være ærlige ... det er nemt at aflyse en aftale med dig selv. Men har du en frisk træningsmakker, er det med til at fastholde dig i dine gode træningsvaner - så se, om du ikke kan lave en aftale bare en enkelt gang om ugen, så du føler dig en lille smule presset - elelr skal vi kalde det motiveret - til at dukke op.

Variation er vejen frem!
Det kan bare hurtigt blive kedeligt med alle de gentagelser, og så sjovt er det jo heller ikke hverken at spinne, løbe eller løfte jern, vel?
Men hvis du varierer træningen, så du f.eks. snupper løbeturene i det fri, når vejret passer til dét, og smutter indendørs til en anden slags træning, når regnen vælter ned, kan det være med til at gi' dig mere energi. Varier mellem intensiv intervaltræning og mere moderat træning, høj puls og styrke ... det giver også det smukkeste resultat på længere sigt.

Think positive!
Ja, det er noget sjovere, når man har trænet, end når man skal til at svinge pisken over sig selv og komme i gang. Til gengæld er det fantastisk, når man med god samvitiighed kan slappe af efter træningen og føler sig sund og stærk og i øvrigt kan se resultaterne! Tænk over, hvorfor du træner, og brug det som motivation. Du forebygger ikke kun hjerte-karsygdmme, diabetes, højt blodtryk og overvægt. Du bliver også stærkere, både fysisk og mentalt - og så er det et faktum, at træningen udløser endorfiner, vores eget lykkehormon, og reducerer spændinger i kroppen.

Mål med masser af mening!
Er du en af dem, der skal prøve kræfter med en halvmarathon? Ja, hvorfor ikke? Eller er det de tre kilo - eller kilometer - uden pause, der er dit foreløbige mål? Det er helt underordnet, bare du sætter dig ét - og træner - eller løber efter det. Det er motiverende i sig selv.

Held og lykke med træningen!

"Løb, kvinde! Løb!"

Er dette "Verdens bedste motion?"

Shoppen har det meste - også løbetøjet!

Tror du på stjernerne? Her er horoskoperne!

Læs også