https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/december/naese-p.jpg
Træning og kost

Gæt hvorfor mænd har en større næse end kvinder

15. oktober 2014
af LISBETH MADSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA - foto. Shutterstock
Mænd har generelt større næser end kvinder. Det er et faktum, men har du egentlig tænkt nærmere over, hvad grunden kan være? Det har en række forskere, og de mener at have fundet svaret.

Undersøgelsen af mænds og kvinders næsevækst er blevet offentliggjort i tidsskriftet American Journal of Physical Anthropology, og her mener forskerne at kunne konkludere, at mænd simpelthen har brug for at kunne suge mere ilt ind end kvinder. Det skriver LiveScience.com.

Undersøgelsen, der er blevet udført fra University of Iowa, tog udgangspunkt i 18 piger og 20 drenge, som blev fulgt fra de var tre år gamle og mere en tyve år frem. Forskerne tog bl.a. røntgenbilleder af deltagerne ligesom de lavede andre fysiske undersøgelser af dem.

> Derfor springer mænd fra det ene forhold til det næste

Først i ungdommen vokser drenge fra piger

Det viste sig ved sammenligninger af de to køn, at næserne havde samme størrelse, mens deltagerne var børn. Men omkring den sene pubertet begyndte drengenes næser at overhale pigernes. Dette stemte overens med, hvornår den maskuline krop begyndte at få brug for mere ilt end den feminine. I alt voksede drengenes næser sig i gennemsnit ti procent større end pigernes.

Større muskler kræver mere ilt

Når mænd har brug for mere ilt end kvinder, så skyldes det, at mænd generelt har en større muskelmasse.
Forskerne forklarer, at drengenes og mændenes øgede næsevækst stemmer overens med deres forstørrede behov for at få ilt til kroppen.

> Så mange mænd faker deres orgasmer - flere end man skulle tro!

En mindre undersøgelse

Selvom undersøgelsen er en mindre af sin slags med under fyrre deltagere, så mener forskerne alligevel, at resultaterne er fuldt gyldige, da det er almindeligt anerkendt, at mænd har større næser end kvinder. Det betyder, at der er stor sandsynlighed for, at resultaterne kan behandles som en generel betragtning.

Læs også