https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/08/15-min-gang/gang612x325_0.jpg
Træning og kost

Går du nok i løbet af dagen? 3 simple tips til flere skridt

21. februar 2013
af SØNDAGs sundhedspanel
Foto Panthermedia
Der er mange grunde til at få gået en masse skridt i løbet af dagen. Men synes du det er svært at få gået nok? Her får du tre simple tips

De fleste af os ved, at der er rigtig mange sundhedsmæssige fordele ved, at vi holder os moderat fysisk aktive, og daglige gåture er blot en af mange.

Skal du med til Ladywalk igen i år? Klik her og se, hvordan du tilmelder dig

Man behøver altså ikke at melde sig ind i det lokale fitnesscenter for at træne, dyrke yoga eller løbe lange løbeture. Gåture tæller nemlig i høj grad med i sundhedsregnskabet og gavner i den grad vores generelle sundhed. Men går du nok?

3 tips til at gå nok

Her giver SØNDAGs sundhedsekspert Hanna Tómasdóttir, der er uddannet osteopat og fysioterapeut, dig tre tips til at få gået nok.

1: Stå af bussen

I stedet for at tage bussen hele vejen til arbejde så stå af et par stoppesteder tidligere og gå resten af vejen. Hvis du er i bil, så parker lidt længere væk end du plejer.

Synes du det er svært at finde tid til motion i en travl hverdag. Her får du hjælp til, hvordan du får presset lidt motion ind i kalenderen.

2: Gå til dine gøremål

Hvis ikke du nyder gåture ved vandet eller ude i skoven, så forsøg at inddrage gåture i din hverdag, når du f.eks. skal handle eller gå over til din veninde, når du skal på besøg i stedet for at tage bilen eller det offentlige.

3: Gå efter aftensmaden

Tag en gåtur efter aftensmaden og slå to fluer med et smæk. Dit blodsukker bliver nemlig sænket væsentligt, hvis du er fysisk aktiv lige efter et måltid.

Læs også