https://imgix.femina.dk/media/ee00367b2558417f8bebac3553187398.jpg
Træning og kost

Frys fedtet

19. juni 2012
af Elisa Lykke
Foto: Colourbox
De fleste af os kender dem desværre alt for godt: De små irriterende deller, som ikke lige er sådan at ryste af. De gemmer sig bag søde navne som love handles, ridebukserne, pastadellen, mormorarme og kalkunhage, og de preller af på alt, hvad der hedder hård træning og streng diæt. Heldigvis behøver vi ikke længere at lægge os under kniven for at komme de små deller til livs. Nu kan du bogstavelig talt give fedtet den kolde skulder – vi fryser det væk!

Hvem tester?
Nicla Ursin, 41 år. Gift. Mor til to børn på syv og 11 år. Arbejder som teknisk koordinator.
Nicla er ked af sine deller på maven.

Hvad går det ud på?
Nygart Privathospital foretager coolsculpting. Coolsculpting er en fedtsugning, der ikke involverer kirurgi, men derimod kulde, og som henvender sig til slanke og normalvægtige mennesker, der døjer med fedtdepoter, som ikke kan trænes eller "spises" væk. Helt kort fortalt sættes der en applikator fast på problemområdet. Applikatoren fungerer som en sugekop og suger fedtet ind mellem to fryseelementer. Her nedkøles det til lidt over frysepunktet. Da fedtceller er mere følsomme over for kulde end andre celler, dør ca. 20 % af fedtcellerne ved frysning, og vores immunforsvar transporterer det uønskede fedt væk fra det behandlede område.

Hvordan foregår det?
Nicla starter hos sygeplejerske Helle, som forklarer om behandlingen, mens der bliver tegnet på maven, hvor frysningen skal foretages. Helle sætter maskinen på maven. Maskinen suger sig fast, så deller, hud og kød ved hjælp af vakuum bliver trukket ind i noget, der ligner et støvsugerhoved.
Nicla fortæller, at det til at starte med føles enormt ubehageligt på grund af vakuummet, derefter føles det blot koldt. Da der er gået 60 minutter, er behandlingen slut. Maven er følelesløs, og huden er kold og hård, men der er ingen smerter. Inden Nicla forlader klinikken, får hun en ny tid til om to måneder, når effekten forhåbentlig er begyndt at vise sig. Hun har ingen gener og kan forts-atte dagen, som om intet var hændt.

Resultat
I de følgende tre dage er maven hård og føles halvbedøvet. Den tredje dag begynder Nicla at opleve ubehagelige stik i maven. De næste dage gør det ondt med stikken - dog ikke så slemt, at hun behøver at tage smertestillende midler.

Efter 6 måneder
- Jeg ligger nu på 81 cm rundt om maven, lige under navlen. Jeg startede med 86 cm hos Nygart. Jeg vejer nu 61 kilo mod de 63, jeg sluttede på. Så alt i alt et tab på 5 cm + 2 kilo.

Hvor kan det gøres, og hvad koster det?

  • Hos Nygart Privathospital i København K. Prisen per behandling svinger afhængig af problemområdet, men regn med priser mellem 5.000 og 10.000 kr. Læs mere på nygart.dk

Læs også