https://imgix.femina.dk/media/53468bd5815341d4a915d98deac62d0d.jpg
Træning og kost

Fem superfoods i sæson lige nu

10. maj 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Spis gerne de madvarer, der er sprængfyldt med vitaminer og som er i sæson lige nu

Når du skal vælge frugt og grønt til frokosten, mellemmåltidet eller middagsmaden i maj måned, er det oplagt at gå efter de madvarer, der er i sæson lige nu og dermed topper i kvaliteten.

Og når du nu alligevel er i gang med overvejelserne, kan du jo også tænke over at vælge nogen, der indeholder godt med vitaminer og mineraler.

Huffington Post giver her fem bud på superfoods, der er sprængfyldt med vitaminer og mineraler, og som du skal købe i maj måned.

Abrikoser
I Danmark er vi måske mest vant til at spise tørrede abrikoser, men de smager også rigtig godt friske. De friske abrikoser er i sæson fra maj til september, og de er rige på A- og C-vitaminer samt kalium.

Abrikoser smager godt som mellemmåltid, men de kan også bruges som et sødt indslag i en salat eller dessert.

Radiser
De er farverige og har en meget speciel smag, som er lækker i salater eller som et lille mellemmåltid. Men radiser, som er i sæson nu, er også rige på K- og C-vitamin samt folat. Der er også godt med jern og kalk i de små røde radiser.

Er man på slankekur, er det i øvrigt en god idé at spise radiser. Der er nemlig meget få kalorier i.

Mælkebøtter
Der er ingen grund til at fodre kaninerne med mælkebøtter eller smide dem ud, når de er hevet op af jorden. Mælkebøtter indeholder nemlig mange gode vitaminer, og så er de helt friske i naturen lige nu. De har et højt indhold af folat og magnesium. De indeholder også kalium, A-vitamin og fedtsyrer, og så virker mælkebøtten positivt for din fordøjelse og mod muskelsmerter.

Mælkebøtter kan eksempelvis spises i en salat.

Rucola
Den krydrede salat slår ikke kun andre salater på smagen. Rucola har også et meget højt indhold af vitaminer og mineraler. Salaten indeholder omkring fem gange så meget kalk, fem gange så meget A-, C- og K-vitamin samt fire gange så meget jern som en almindelig gang iceberg-salat.

Brug rucola i salater, på pizzaer, i pastaretter og meget andet.

Morkel
Det er lige nu sæson for den lidt særprægede svamp Morkel. Den er let at kende med sin kraftige stok og kegleformede hat samt lidt rynkede/hullede hat.

Svampen indeholder godt med B-vitamin, kalium og fosfor. De kan være en smule dyre at købe, men du kan sagtens gå på jagt efter dem selv. Pas dog på du ikke plukker Stenmorklen, som kan være dødelig, hvis den ikke bliver omhyggelig kogt. Stenmorklen er mere snoet og mørkebrun på hatten, og stokken er mere uregelmæssig.

Kilde: Huffington Post

Fitnessdronningen Charlotte Bircow er også vild med superfoods. Læs på Femina.dk, hvilke tips hun har til at spise, tænke og træne sig sund

Rødløg, granatæbler og tomater. Få fem bud på supersunde røde spiser, som er fyldt med gode vitaminer og mineraler på Femina.dk

Læs også