https://imgix.femina.dk/media/f4447135a7d746459969cfffcf7ca3bd.jpg
Træning og kost

Fem sandheder om vægttab

19. juli 2011
af Mia Qvist Scheelsbeck, Alive.dk
Foto: All Over Press
Der findes et hav af slankekure, men der er nogle få slanketricks, der altid virker

Kålsuppekuren, Dukan-kuren, Atkins-kuren - der findes mange slankekure med forskellige budskaber, og det er meget let at blive forvirret, hvis man vil tabe nogle kilo.

For selvom du hurtigt kan smide et par kilo eller fire på en uge ved at spise kålsuppe, vil du som regel ende med at veje det samme igen.

Der er dog enkelte tips og tricks i de forskellige slankekure, der kan være med til at give et varigt vægttab.

Nicci Micco, der har skrevet bogen "EatingWell 500-calorie dinners", giver her fem basisråd til varigt vægttab, skriver Huffington Post.

1. Spis den mad, du vil - bare i små mængder
Du må gerne spise ost og chokolade i små portioner. Det skal bare ikke være en hel plade chokolade hver eneste dag. Og så skal du nyde de små mængder, lyder tippet fra Mireille Guiliano, der har skrevet bogen "French Women Don't Get Fat: The Secret of Eating for Pleasure".

2. Spis varieret
Ifølge den såkaldte Zone-diæt skal du spise 30 pct. protein, 30 pct. fedt og 40 pct. kulhydrater for at tabe dig, mindske risikoen for hjertesygdomme og få mere energi. Nicci Micco kan ikke stå inde for, at maden skal være så nøjagtigt opdelt, men nogle af måltiderne i kuren er ganske sunde. F.eks. fisk med grøntsager og fuldkorn. Protein kan virke mere mættende, og grøntsager samt fuldkorn indeholder fiber, der hjælper på fordøjelsen, og så er det varieret mad.

3. Du må gerne få fedt
I Atkins-kuren må du gerne spise mad, der indeholder protein og fedt - men helst ikke kulhydrater. Du må derfor gerne spise ost, nødder, fed fisk, fløde og mayonnaise, og Nicci Micco mener, at der er noget rigtigt i filosofien om ikke at forbyde fedtstoffer.

4. Spis slankende suppe
Man taber sig hurtigt på den famøse kålsuppekur, for man får stort set ikke nogen kulhydrater. Og supper kan faktisk være et rigtig godt middagsmåltid, fordi der netop er få kalorier og gode proteiner i grøntsagssupper. Prøv også varianter med bønner, der giver fiber og mæthed.

5. Pas på sukkeret
De fleste slankekure forbyder sukker, og det kan ifølge Nicci Mecco være en god idé at skære ned på sukkerforbruget. Det gælder dog ikke det frugtsukker, der findes i friske og lækre frugter.

Læs på Femina.dk om de slankekur, der virker

Eller læs på Oestrogen.dk om at fedme er bedre end slankekur

Læs også