Træning og kost
30. juni 2011

Få skønhedseksperternes sommer-opskrifter

Sommer-opskrifter: Få eksperternes små fif til dejlige lette sommerretter og en enkelt cocktail
Af: af Marlene Kronborg og Vibeke Nielsen
sommer-opskrifter

Foto: Sus Bojesen Rosenqvist, Stig Lerche, Morten Holtum, Colourbox m.fl.

Få skønhedseksperternes sommer-opskrifter

SOMMER-OPSKRIFTER FRA KOSMETOLOG PERNILLE CRONE

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f36f900f792a400e9bca55e5d2d48c64.jpg

Panzanella
(6-8 personer)
1 lille rødløg i tynde skiver
250 g daggammelt brød, f.eks. ciabatta uden skorpe
1 dåse cocktailtomater (findes bl.a. i Brugsen)
6 finthakkede ansjosfileter
1 lille fed hvidløg, finthakket
1 spsk. hakkede små kapers
2 spsk. rødvinseddike
1¼ dl ekstra jomfrueolivenolie
2 små skrællede agurker, skåret i skiver
30 g friskrevne basilikumblade
Skyl og pres syren ud af rødløget i koldt vand ad tre omgange.
Riv brødet groft i 3 cm store terninger, og rist dem under grillen i 4 minutter.
Hak cocktailtomaterne groft.
Bland ansjos, hvidløg og kapers i et glas med skruelåg. Tilsæt vineddike og olivenolie; skru låget på, og ryst det godt. Krydr dressingen, og hæld den i en stor skål.
Bland brød, løg, cocktailtomater, agurk og basilikum i, og smag til. Lad salaten trække i 15 minutter. Servér ved stuetemperatur.

SOMMER-OPSKRIFTER FRA FRISØR METTE REINHOLDT VOGEL

https://imgix.femina.dk/legacy/media/7837ac423ae84a728f8cb2dacdee8b84.jpg

Denne salat får vi mange gange om sommeren, den er lige populær hver gang hos børnene og rigtig god til en gammeldags grydestegt kylling.
1 sprødt, friskt sommersalathoved
500-600 g jordbær
5-6 spsk. piskefløde
2 tsk. sukker
4 tsk. balsamicoeddike
salt og peber
Pisk fløde, sukker, balsamico, salt og peber let sammen, og hæld det ud over de halverede jordbær og salaten lige inden serveringen.

SOMMER-OPSKRIFTER FRA MAKEUPARTIST CAROLINA PETTERSSON

https://imgix.femina.dk/legacy/media/027d9dda7e3243eeaee1b4a3d48a2703.jpg

En af mine favoritrejsemål er Spanien - og jeg er helt vild med tapas. Det er let mad, som man kan sidde mange timer og hygge over. Specielt gambas pil pil - tigerrejer stegt i olivenolie med hvidløg og chili.
Min yndlingscocktail - gør mig altid glad!
Pornstar Martini
4 cl vaniljevodka
2 cl passionsfrugtsirup
3 cl friskpresset limejuice
1 cl sukkerlage, shake'n'strain
Hældes i Martiniglas og pyntes med ½ passionsfrugt med vaniljesukker ved siden af et shotglas med 6 cl champagne

SOMMER-OPSKRIFTER FRA PR-MANAGER MARIA LUND ANDERSEN

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c644cd0f2a70447384fa6cc55cea6d87.jpg

Den bedste ret, jeg kan lave både sommer og vinter, er en simpel omelet med flest æggehvider og frisk chili. Jeg tømmer køleskabet for grøntsager og smider dem på en pande sammen med æg, og derefter ryger panden ind i ovnen i 20 minutter, så grøntsagerne bliver sprøde på toppen. En stor bunke salat, evt. med revet parmesan på toppen, lige inden den er klar - mums.

SOMMER-OPSKRIFTER FRA BEAUTY CONSULTANT HELLE JEPPESEN

https://imgix.femina.dk/legacy/media/8f94735b6e294640aa4d451b85bca1a8.jpg

Lige nu er jeg helt vild med en salat, som består af rucolasalat med blåbær, parmesan og mynteblade. Jeg bruger en smule balsamico som dressing.

God fornøjelse med dine lækre sommer-opskrifter!

Kunne du lide skønhedsekperternes sommer-opskrifter? Så prøv: SPIS DIG I BIKINIFORM

Læs mere om:

Læs også