https://imgix.femina.dk/media/abc066a6c2fb43db8f8add6b4215a940.jpg
Træning og kost

Få 10 gode grunde til at løbe

12. maj 2011
af Redaktionen
FEMINAs kvindeløb er ude over stepperne, og vi håber, du også har snøret løbeskoen. Der er i hvert fald gode grunde til at løbe. Her får du 10 kvinders personlige grunde til at snøre løbeskoene

1. Jeg løber, fordi jeg bagefter føler mig som et nyt og bedre menneske. Træningen giver mig overskud og større tilfredshed.

2. Jeg løber, fordi det er en god måde at forkæle mig selv på. Til daglig går børnenes behov forud for mine, men når jeg tager løbeskoene på og stikker af fra det hele, forkæler jeg mig selv. Bagefter føler jeg, at jeg har mere at give.

3. At løbe er ligesom at lege. Min hverdag er krævende og seriøs, men når jeg tager løbeskoene på, føler jeg mig fri og let, ja nærmest barnlig.

4. Når jeg løber, bliver tilværelsen overskuelig. Min hverdag er præget af kreativt kaos, men når jeg løber, bliver livet enkelt.

5. Jeg bliver kreativ, når jeg løber. Får ofte sjove indfald og ideer. Det føles, som om jeg får adgang til en mere hæmningsløs side af mig selv, næsten som om jeg var beruset. Det er jeg vistnok også.

6. Jeg er blevet opereret for en kræftknude i brystet og håber på, at min træning kan forhindre, at den kommer igen.

7. Jeg bor midt inde i byen og har et krævende arbejde. To gange om ugen tager jeg bilen og kører til stranden eller ud i skoven. Jeg løber hverken særlig hurtigt eller langt. For mig er naturoplevelserne det vigtigste.

8. Jeg nyder fællesskabet i min løbeklub. Vi rejser sammen, og mange os er blevet private venner.

9. Selvforglemmelsen er vigtig for mig. Så snart jeg har løbet 4-5 km, kører kroppen af sig selv, og sjælen og tankerne går op i en højere enhed. Luften, lyset og naturen bliver til ren energi, og jeg føler det, som om jeg træder ind i en anden verden. At løbe er nærmest en åndelig aktivitet.

10. Jeg vil være et godt eksempel for mine børn. Jeg synes, det er vigtigt at give børnene gode motionsvaner. Løb og fysisk aktivitet er en måde at være sammen på som familie.

Kilde: "Politikens Løbebog."

Relevante links:

Meld dig til Feminas kvindeløb 2012 her

Læs også