https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/oktober/2013-43-styrketraening-p2.jpg
Træning og kost

Få 10 gevinster ved styrketræning for kvinder

23. oktober 2013
af Eva Nitschke
foto: Shutterstock
Trendforskerne er nemlig helt enige. I 2013 skal den ideelle kvindekrop ikke kun være slank. Den skal også have tydelige muskler og kunne bruges til noget. Få 10 gevinster ved styrketræning for kvinder her

Tyrenakke. Fremtrædende blodårer og svulmende Skipper Skrækarme. Vi er mange kvinder, der har holdt os langt væk fra frivægte og andet tungt, når det kommer til træning, i frygt for at komme til at ligne en noget maskulin og lidt for muskuløs version af osselv. Træning har handlet om at være slank. Men det er slut nu.

> Prøv verdens sjoveste træningsform

Her er blot 10 af de mange gevinster du vil opleve og opnå med styrketræning:

1.
Først og fremmest får du en stærkere krop, der kan yde mere, når du styrketræner. Men træningen forbedrer også din koordinationsevne. Kombinationen af mere styrke og en bedre koordinationsevne styrker hele bevægelsesapparatet, så du har mindre risiko for skader.

2.
Du sætter din forbrænding i vejret, og du får langt nemmere ved at tabe dig eller vedligeholde din vægt.

3.
Styrketræning forebygger livsstilssygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk og nedsætter risikoen for knogleskørhed.

4.
Du øger din koordination, styrke og balance.

5.
Styrketræningen styrker dit centralnervesystem og samspillet mellem muskler og nerver.

6.
Vægttræning giver dig en bedre søvn om natten, du får en bedre fordøjelse, og du får løst op for spændinger.

> Farvel til mavedellen - her er øvelsen der virker

7.

Godt Nyt!

Eksperter ser også det nye stærke kropsideal som et udtryk for, at kvindelighed i dag kan udtrykkes på mange måder, og at vi kvinder kræver vores ret til netop det. Endelig! For som lektor ved Københavns Universitet Astrid Jespersen udtalte til Berlingske:

"Idealet er også det uopnåelige, det at stræbe efter et eller andet. Der er god grund til at tage vare på sig selv og få dyrket motion, spist sundt og varieret. Måske er der behov for idealer, der kan presse og trække folk i en bestemt retning. Man skal bare ikke have et dårligt liv, fordi man ikke lige ligner Madonna." På Q er vi helt enige! Er du?

Styrketræning er for alle uanset alder og køn.

8.
Du bliver ganske enkelt i bedre humør med en styrket krop, der giver dig mere energi og en øget selvtillid.

9.
Og så skal der ikke mere til, end at man træner et par gange om ugen for at opnå mærkbare resultater.

10.
Find dig en træningspartner. Det er nemmere at bevare motivationen, og så er det sjovere. Måske en god anledning til at se en kær ven oftere. Få lagt et program, der passer til dig. Det giver gode resultater, og du undgår skader.

Styrketræning er for alle uanset alder og køn. Du bliver ganske enkelt i bedre humør med en styrket krop, der giver dig mere energi og en øget selvtillid. Og så skal der ikke mere til, end at man træner et par gange om ugen for at opnå mærkbare resultater. Find dig en træningspartner. Det er nemmere at bevare motivationen, og så er det sjovere. Måske en god anledning til at se en kær ven oftere. Få lagt et program, der passer til dig. Det giver gode resultater, og du undgår skader.

Læs også