https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/foedderprim.jpg
Træning og kost

Er sex ulækkert?

19. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Nej, vel? Men det er, fordi du er opstemt, når du kaster dig i lagenerne. Ophidselse fjerner nemlig den væmmelse, du normalt ville ha’ over for kropsvæsker af enhver art. Smart.

Det ligger dybt i os. Kropsvæsker- og lugte er bare ikke sagen, og så er det sådan set ligegyldigt, hvor de kommer fra. Sved, snot og dét, der værre skal holde sig langt væk fra os, og vi overvejer oven i købet, om der er risiko for smitte, når vi låner en tandbørste eller kommer til at mærke træningsmakkerens sveddråber. Men når det kommer til lagengymnastikken er tolerancen pludselig helt enorm. Hvorfor? Fordi vi har lyst, simpelthen, skriver videnskab.dk.

Effen eller ueffen?
Hollandske forskere fra universitetet i Groningen har undersøgt sagen ved at sammenligne tre grupper af kvindelige forsøgspersoner. Den ene gruppe så en erotisk film, den anden så andre 'heftige' optagelser uden sex, og den tredje gruppe så en film helt uden nogen form for ophidsende indhold overhovedet. Undersøgelsen skulle vurdere, om seksuel ophidselse havde en virkning på andre ting, der umiddelbart ikke har samme lækkerhedsværdi … som brugt undertøj, insekter i maden osv.

Erotik med virkning!
Dét havde det! Sammenlignet med de andre grupper væmmedes kvinderne, der netop havde set den erotiske film, mindre over både de seksuelle stimuli og de andre ikke så lækre ting. Og ikke nok med det. Da deltagerne skulle foretage sig ubehagelige ting som at drikke af et glas med dyr i, tørre sig med beskidte håndklæder eller smøre glidecreme på en vibrator, var de seksuelt opstemte kvinder noget mere friske end deres medsøstre - også selvom opgaven langt fra var af seksuel karakter.

På med filmen!
Så forskerne Charmaine Borg og Peter J. de Jong, der står bag undersøgelserne, er ikke i tvivl: Seksuel ophidselse sænker simpelthen vores grænse for, hvad vi normalt ville synes, var lidt ulækkert. Dermed er konklusionen klar: Seksuel ophidselse sænker tærsklen for, hvad vi synes er væmmeligt. For resten af os kan der altså findes mere end en enkelt god grund til at se en erotisk film. Lige meget, om vi skal dyrke sex, træne eller ud med skraldespanden lige om lidt …

Kilde: videnskab.dk

Læs også