https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/besatprim.jpg
Træning og kost

Er du besat af træning?

16. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Får du det dårligt, hvis du ikke træner? Dropper du aftaler for at komme til træning, og synes du alligevel, at det da er helt naturligt? Måske er du besat af træning …

Det er sundt for både krop og sjæl. Træning. Men bare ikke, når det tager overhånd, og det gør det for nogen, skriver kk.no.
For selv om de fleste af os nok godt kunne skrue lidt op for besøgene i fitnesscentret, ser det anderledes ud for en mindre gruppe. For dem står det øverst på listen at passe træningen. Også lidt mere, end godt er.

Træningsnarkoman?
For lige så meget energi, det giver at være i form, lige så trættende kan det være for din krop, hvis du giver den lidt for meget gas og træner igennem dagligt - ja, måske endda flere gange om dagen. Så er træningen blevet en besættelse og er ikke længere sund.

Man kan blive kronisk træt af for meget træning, og det smitter af på dine spisevaner, hvor kalorietællingen bliver vigtigere end det gode og sunde måltid.

Træner du for meget?
Kk.no har et par spørgsmål, du kan stille dig selv …

• Står træning øverst på listen i din hverdag?
• Prioriterer du træning over familie og venner?
• Går træningen efterhånden ud over din sundhed?
• Er din træning blevet noget, I diskuterer derhjemme?

Svarer du ja til spørgsmålene, er du - måske - afhængig af din træning på et niveau, der er lidt overdrevet. Det behøver nu ikke være farligt, hvis det er lysten, der driver værket, og du gør det med hjertet, skriver kk.no
Er det ikke tilfældet, kan træningen gå hen at blive et fysisk problem, der går din krop usund og samtidig går ud over dit sociale liv.

Sådan behøver det ikke være, skriver kk.no. Man kan godt forandre sit syn på træningen og gøre den lystbetonet. Det må aldrig handle om en besættelse af, hvordan du ser ud. Så er du på afveje, og dét er omkring 4% procent af befolkningen, anslås det.

Læs meget mere på www.kk.no

Læs også