https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/pilleprim.jpg
Træning og kost

Drop pillen!

1. oktober 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Vitaminer er vigtige, og antioxidanter er kommet for at blive. Men det er ikke ligegyldigt, hvor du får dem fra.

Er du også blevet fan af antioxidanter, der beskytter dig mod de fire radikaler (ja, det hedder de altså!), som er de skadelige stoffer, der dannes i stofskifte? Alt sammen meget godt, men skift vitaminpillen ud med 'the real thing.' Så kan du nemlig nedsætte risikoen for hjerteanfald med op til 25 procent. Dén går bare ikke, hvis du snupper antioxidanterne i pilleform, skriver kk.no.

Spis seks (eller syv!) om dagen!
I stedet er det med at spise de seks om dagen, vi godt ved, vi skal have. For når vitaminerne kommer fra frugt og grønt, har de større effekt, end når du snupper en pille. Forskning tyder på, at forskellige antioxidanter fra forskellige typer frugt og grønt har en effekt i kampen mod at forebygge hjerteanfald. I hvert fald viser resultatet af forskningen, at de kvinder, som spiste syv slags frugt og grønt om dagen, havde op til 29 procent mindre risiko for at ende med et hjerteanfald end de, der spiste to stykker dagligt.

Fup eller fakta?
Og antioxidanter har vist sig at være blandt topscorerne, når alvorlige sygdomme som kræft og hjerte-karsygdomme skal forebygges. Men ikke blandt alle verdens forskere, for der har været stor uenighed om effekten af antioxidanterne … og om der overhovedet er nogen. Hvis ikke, kan du under alle omstændigheder glæde dig over, at de gode madvarer jo stadigvæk er proppet med mineraler og vitaminer - og det må da være godt for noget.

Her er de - antioxidanterne!

Læste du "Løb, kvinde! Løb!"

Shop sundhed i Oestrogenshoppen!

Læs også