https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/aftentraeningprim.jpg
Træning og kost

Drop aftentræningen!

31. maj 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
… den spolerer din nattesøvn. For selv om du måske tror, at en god og effektiv gang træning skulle være godt for dit sovehjerte, forholder det sig helt anderledes, garanterer søvnforsker. Din krop er nemlig alt for varm!

Er du vild med at træne om eftermiddagen, skal du endelig blive ved med dét. Men for en del af os tvinger travle eftermiddage med børn, lektier, putte-ritualer og andre pligter os til at vente med træningen, til det er blevet halv-sen aften, alle pligter er til en side, og der er meget bedre plads på både løbestier og i fitnesscentre. Dårlig idé, siger Dr. Robert Oexman fra det amerikanske Sleep til Live Institute. Dét skriver sitet kk.no.

Træn tidligere, sov bedre!
Og det er ikke fordi, træningen giver dig ekstra energi og udskiller masser af endorfiner, at din krop ikke kan falde til ro, når du lægger hovedet på puden. Det er fordi, din kropstemperatur er alt for høj. Kroppens kernetemperatur skal ned, før du kan falde i søvn, og det tager sin tid. Hvis du f.eks. kan planlægge din træning til omkring fire timer, før du skal sove, er problemet noget mindre, lover eksperten.

Morgentræning noget for dig?
Går det bare ikke op i dit livs puslespil at træne så tidligt, kan du få kropstemperaturen ned på soveniveau ved at afslutte dit bad med en kold skyller og et glas koldt vand. Og allersmartest ville det jo være, hvis du kunne klemme en morgentræning ind i det daglige skema. Ikke alene får du din gode nattesøvn tilbage - du forbrænder også mere.

kilde: kk.no

Coach dig selv ... og forebyg stress!
Køb onlinekurset i
Shoppen

Læs også