https://imgix.femina.dk/media/82c3d337b9b2402fa4e59991a78d3d3e.jpg
Træning og kost

Detox med Zoneterapi

2. april 2012
af Diana Axelsen
Foto : Bo Lynge & Flemming nielsen
Zoneterapi booster organernes evne til at udskifte affaldsstoffer, og kan afhjælpe skavanker


Sådan virker Zoneterapi
Zoneterapi virker udrensende, fordi terapeuten booster organernes evne til at udskille affaldsstoffer. Kroppen og de indre organer er forbundet med reflekszoner på og under fødderne. Reflekszonerne afspejler tilstanden af kroppens indre organer, muskler, led og kirtler.

Når man trykker på fodens reflekszoner, stimulerer det blodtilførslen i de pågældende organer og vævsområder, så ilt, næringsstoffer og affaldsstoffer kan transporteres frit. Herved stimuleres kroppens evne til at regenerere og kroppens balance kan genoprettes.

Hvordan havde du det før kuren?
"Jeg havde nogle småskavanker. For eksempel sover jeg ret dårligt og har problemer med min hofte og lænd. Jeg har danset lidt for meget og ignoreret smerter fra hoften, og det har stået på i lidt over et år. Desuden døjer jeg med fedtophobning på maven.

Testperson

Natascha Garcia, 33 år,
underviser og studerende

Natascha fik tre behandlinger over to uger hos zoneterapeut Betina Axil i København.

En behandling koster 575 kr., og du kan få tilskud fra sygesikringen Danmark. Læs mere på www.axil.dk

Jeg spiser rimelig sundt og motionerer en del, men ligegyldigt hvad, så kan jeg bare ikke tabe mig på maven. Ellers var jeg nok ikke megaforgiftet, da vi gik i gang - sådan moderat, tror jeg."

Hvordan var din oplevelse, mens du var på detox?
"Jeg fik tre behandlinger, og jeg anede ikke noget som helst om zoneterapi inden. Betina (behandleren, red.) sagde, at det med fedtet på maven nok skyldes for meget stresshormon i kroppen, så det forsøgte hun at fjerne.

Pludselig spurgte hun om, hvad der var med min hofte. Hun kunne mærke noget, uden at jeg havde fortalt om mine problemer der. Hun trykkede mig en del på de punkter, der hører til området, og da jeg gik ned ad trappen bagefter, var mine smerter forsvundet.

Siden har min lænd været perfekt. Ved den anden behandling havde jeg influenzasymptomer, men de forsvandt helt, mens hun trykkede på mig. Generelt følte jeg mig let og i godt humør efter hver behandling, og jeg oplevede ikke nogen af de bivirkninger, som hun sagde, måske ville opstå."

Hvordan er din samlede oplevelse?
"Altså, jeg kan gøre ting nu, som jeg ikke har kunnet gøre i et helt år på grund af min hofte. Smerterne er væk, og det er jeg ret imponeret over. Ud¨over det, så har effekten været stor med hensyn til mit velvære. Jeg føler mig let til mode, og jeg tror faktisk også, at jeg har tabt mig lidt på maven.

Der er også forsvundet væske fra området omkring mine øjne, og Betina sagde, at det tyder på, at min krop nu er blevet lidt bedre til at nedbryde stresshormonerne. Jeg vil anbefale det her til Gud og hver mand, og jeg vil fortsætte med at bruge zoneterapi til at skabe balance i min krop en gang om måneden."

Læs også