https://imgix.femina.dk/media/51a9571461014727b6bc4a874ee9eff7.jpg
Træning og kost

Guide til forskellige udrensnings behandlinger

16. marts 2012
af Gitte Holm
Foto: Betina Hastoft, Getty Images og PR
En udrensning fjerner affaldsstoffer og restituerer din krop


Infrarød sauna

En infrarød sauna er ikke så varm som en almindelig sauna, og det er derfor ikke noget problem at opholde sig i den i 45 minutter. Man sveder på en helt anden måde, end man gør i en almindelig sauna, idet de lange, infrarøde varmebølger trænger dybere ind og renser ud.

De infrarøde varmebølger går i dybden og løsner op for diverse giftstoffer og lignende, som med tiden har sat sig. Infrarøde saunaer har blandt andet været brugt til at helbrede brandfolk efter 11. september. I de værste tilfælde så man sved i alle regnbuens farver, som resultat af en ekstrem sod- og miljøforgiftning.


Nogle kvinder har også oplevet, at gammel hårfarve lige så stille er begyndt at trænge ud gennem hovedbunden. Infrarøde saunaer fås i forskellige former og størrelser.

Læs mere på Axil Her koster 1 time i infrarød sauna 250 kr.

BioDrain


BioDrain-tabletkuren tager 4-5 uger. I den første uge bliver affaldsstofferne drevet ud, og både svedeture og hovedpine er naturlige tegn på, at en udrensning er i gang. Den efterfølgende uge vil du føle dig bedre tilpas, men affaldsstofferne kan sætte sig som urenheder i huden for en kort periode. Efter to uger med kuren vil du begynde at føle dig bedre tilpas, og din hud vil føles renere og strammere.
Fås hos Matas og helsekostforretninger. 180 tabletter koster 399 kr.


> Læs også : Forkæl dig selv med spaomgivelser i hjemmet

Fastekur

En faste handler ikke bare om at sulte sig selv i en periode, men om at give fordøjelsesorganerne en pause, så de igen kan fungere optimalt. Under fasten er kroppen nødt til at leve af sine depoter, og den nedbryder og forbrænder dermed syge og svækkede celler. Efter en faste øges optagelsen af næringsstoffer samt udskillelsen af affaldsstoffer, og kroppen vil føles restitueret.

Sanserne skærpes og både led- og hudproblemer forbedres. For en kort periode vil man opleve ændret svedlugt, mørk urin og ændringer i afføringen som resultat af, at kroppen udrenses, men dette forsvinder igen. Body-sds afholder forskellige fastekurser, hvor massage og træning er en integreret del af programmet.

Urtete

Der er ingen, der siger, at udrensning skal være tortur eller smage grimt. Diverse velsmagende urteteer indeholder udrensende stoffer, som sætter gang i fordøjelsen. Pebermynte virker f.eks. både kredsløbsstimulerende, fordøjelsesfremmende og afslappende, mens lakrids siges at have en afførende effekt.

Prøv f.eks. den supervelsmagende fennikel/lakrids-te fra Hampstead Tea, som for alvor kan sætte skub i en dagligdagsdetox. Pris: 32,95 kr. Fås i Søstrene Grene og helsekostforretninger. Eller Qshoppens helt egen bestseller,Kurte fra Seasalt, 2 pakker for 100kr.

Læs også