https://imgix.femina.dk/media/e6171f24821e4030b0cfa43e810be485.jpg
Træning og kost

Detox med cupping

10. april 2012
af Diana Axelsen
Foto : Bo lynge & Flemming Nielsen
Cupping afhjælper spændinger i kroppen, øger blodcirkulationen og får kroppen til at frigøre giftstoffer

Sådan virker Detox med Cupping
Når musklerne er spændte, hober affaldsstoffer sig op. Cupping afhjælper disse spændinger og sætter gang i blodcirkulationen. Det får kroppen til at frigøre de stoffer, som skal ud af systemet.

En lille del af affaldsstofferne trækkes også direkte ud gennem huden ved metoden. Rent praktisk opvarmes luften i glaskoppen og sættes på ryggen, hvor den løfter op i huden, når behandleren trækker den hen over musklerne.

Hvordan havde du det før kuren?
"Jeg er ikke verdens bedste til at passe på min krop, men heller ikke verdens værste. jeg tager det sådan lidt afslappet og drikker kaffe og også lidt alkohol i weekenderne.

Jeg tænker, at hvis jeg spiser lidt sundere, så kunne jeg få mere energi, for jeg er tit træt i hovedet om eftermiddagen - og mat og mangler overskud. Ofte har jeg så travlt, at jeg først kommer sent hjem, og så bliver der ikke lavet så meget sund mad."

Hvordan var din oplevelse, mens du var på detox?

Testperson

Laura Elmøe, 29 år, projektleder

Laura fik to cupping-behandlinger over to uger hos Helle Bruun i
Hørsholm.

En behandling hos Helle Bruun koster 600 kr. Læs mere på
www.hosbruun.dk

"Cupping var meget mærkeligt, ret a parte. Jeg fik nogle kopper på, der sugede i min hud. En sjov fornemmelse, men det var ikke ubehageligt. Kopperne blev kørt rundt på ryggen, så de løftede huden, og det føltes lidt som blid massage.

Jeg må dog indrømme, at det ikke rigtig gjorde så meget for mig. Efter første behandling blev jeg syg og sov og sov og sov dagen efter, hvor jeg måtte melde mig syg, men det var vist en influenza, som allerede var på trapperne før min cuppingbehandling.

Men det er jo ikke til at sige, om behandlingen var med til at skubbe på. Ved den anden behandling gik hun mere til den, og det gjorde en anelse ondt, men resultatet var sådan set det samme bortset fra, at jeg ikke fik influenza igen. Jeg var bare lidt træt bagefter."

Hvordan er din samlede oplevelse?
"Jeg ville nok mest bruge cupping som et alternativ til massage, men faktisk tror jeg, at jeg ville vælge massagen, fordi den går dybere. Nu var jeg der selvfølgelig kun to gange, men jeg kunne slet ikke mærke andet bagefter, end jeg var lidt mat. Jeg tror slet ikke på, at det har afgiftet mig på nogen måde. Måske var jeg lidt mere afspændt i musklerne, det er det hele. Umiddelbart ville jeg foretrække zoneterapi eller en god gang massage i stedet for."

Læs også :
Detox med zoneterapi
Detox med plastre
Klangmassage der minimerer stress

Læs også