https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/marts/2013-11-kaloriefri-p.jpg
Træning og kost

Det kan du spise uden at tage på -5 kaloriefrie fødevarer

14. marts 2013
af Lisa Bolting - slankedoktor
Der findes fødevarer med kalorieindhold under 50 pr. 100 g. Det er vigtigt at vide, hvis du vil slukke sulten, uden det fylder noget særligt i kalorieregnskabet.

Det er en halv sandhed, når vi forsøger at tale om fødevarer, der ingen kalorier har. Men der findes faktisk nogle stykker med et kalorieindhold under 50 pr. 100 g. Det betyder, at du kan spise rigtig meget uden at det tæller væsentligt på dit regnskab. De fleste vil under vægttab skulle spise omkring 12 - 1600 kalorier for at få et vægttab til at virke.

Jo færre kalorier der er i en fødevare, jo færre næringsstoffer er der også. Det betyder, at værdien af fødevaren også er meget lavere. Men har du behov for bare at udskyde sulten lidt eller noget til at fylde tomrummet i din mave, er det helt klart fordelagtigt at bruge disse 5 fødevarer, hvis dit hul i maven skal fyldes op.

Den nøgne sandhed - se nøgenbilleder af amerikanske kvinder fra ny fotobog

5 (næsten) kaloriefrie fødevarer:

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Iceberg salat
Indeholder 20 kalorier pr. 100 g. Det betyder, at der i et helt iceberg hoved er omkring 50 kalorier, altså igen afhængig af hvor meget hovedet vejer.

Honningmelon
Den har 26 kalorier pr. 100 g. Selvom denne virker sødere end fx vandmelon så har den færre kalorier. Dette skyldes muligvis, at den knap er så "tæt" i strukturen som vandmelon. Brug den gerne i salater og som en del af et mellemmåltid.

Jordbær
Er du så heldig at have jordbær i fryseren så indeholder de heller ikke mere end ca. 45 kalorier pr. 100 g. Brug dem på din morgenmad, i drikke, i salater og meget mere.

6 superfoods - du ikke vidste du havde i køleskabet

Agurk
Denne grøntsag indeholder ca. 14 kalorier pr. 100 g. spiser du en hel agurk har du - helt afhængig af størrelsen altså indtaget omkring 50 kalorier. Det er nærmest ingenting.

Hvidkål
Indeholder 39 kalorier pr. 100 g. Hvidkål opleves som en grøntsag der mætter rigtig godt

Herudover så findes en række drikkevarer uden kalorier, som fx te, kaffe, sodavand light. Så nyd at fylde maven om med dette hvis du er tørstig.

Få Thomas Rodes stenalder-kostplan her

Læs også