https://imgix.femina.dk/media/brysterprim.jpg
Træning og kost

Det' bare bryster ...

31. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Der er meget, der tyder på, at silikonen er kommet for at blive. Alligevel har et amerikansk site succés med at vise billeder af helt almindelige bryster. Med fejl og mangler – og med og uden indhold. Det' jo bare bryster.

Bryster, der aldrig har ammet. Unge bryster, hængebryster, skæve bryster, bittesmå bryster. Bryster med strækmærker, asymmetriske bryster, Bryster, der aldrig rigtig begyndte at vokse og dem, der voksede alt for hurtigt. På den amerikanske hjemmeside www.007b.com/ vrimler det med billeder af bryster i alverdens farver, former og størrelser, og under hvert billede får du af vide, hvor gamle brysternes ejer-kvinde er, om hun har været gravid og - vigtigere, måske - hvordan hun selv har med sine bryster. Målet er, at almindelige kvinder med almindelige bryster kan opdage andre almindelige fortrin, der heller ikke ligner de kunstige, stjernernes, nabopigens eller de photo-shoppede glittermagasiners unge og/eller opererede modeller.

Kvinder … meget mere end bryster!
Sitet stiller ligefrem spørgsmålet, om bryster er til for mænd eller babyer, og om folkene bag i dén grad har fat i den lange eller, eller det måske lugter bare lidt af rødstrømperi, er op til dig at vurdere, men sitet slår i hvert fald et gevaldigt slag for kvinders ret til at være mere end bare bryster, og bagmændene (eller -kvinderne?) sætter gerne streg under brysternes egentlige formål: At amme! Måske fordi, mange amerikanske kvinder tilsyneladende vælger amningen fra, fordi de er bange for resultatet af 'madpakkerne' efterfølgende eller rent faktisk mener, det er frastødende at amme sin nyfødte - især i offentligheden..

Det er samfundets skyld!
Og ligefrem at forestille sig, at danske mænd og kvinder over natten og med ét synger med i koret og er enige i, at bryster jo bare er en del af kroppen, som enhver anden kropsdel, ligger måske ikke lige til højrebenet. De melder da også ud, at det ikke er mændenes skyld at se på kvinder og bryster som noget seksuelt. Dét er kulturelt bestemt og en del af deres opdragelse. Og har du - eller mændene - lyst til at tjekke mandlige brystkasser, der ikke ligefrem på en prik ligner, hvad du ser i magasinerne, kan du også dét på www.007b.com/. For der er billeder af herlighederne - der er endda et helt galleri kun med brystvorter - og du kan sikkert godt finde et par bryster, der ligner dine egne, eller kan få dem til at fremstå utroligt almindelige, hvis du tjekker galleriet ud. Med mindre, du altså er en af de mange, der sluppet (u)almindelighederne, har været en tur under kniven og består blyantstesten uden problemer.

Læs også