https://imgix.femina.dk/media/4e16334411df415c8c4e69389c992736.jpg
Træning og kost

Derfor skal du købe økologisk vin

28. marts 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Selv om udvalget ikke er stort, kan du sagtens finde en økologisk vin, der passer til dit behov.

Er det meste i din husholdning købt økologisk, men tøver du stadig med den gode rødvin, som du nyder lørdag aften? Det er der ingen grund til, for økologisk vin er hverken specielt meget dyrere eller dårligere i smagen end konventionel vin, men mærket er ingen garanti for, at du køber en vin ud over det sædvanlige.

-Blot fordi vinen er økologisk, er det ingen garanti for, at den er bedre, siger vinekspert Malene Smidt Hertz til Alive.dk.

Kvaliteten af den økologiske vin kommer, som alt anden vinproduktion, an på producentens evner og ofte også salgsprisen. Der var dog stor forskel på konventionel og økologisk vin, da den økologiske vin i første omgang kom til det danske marked for omkring ti år siden, ifølge Malene Smidt Hertz. Erfaringen med dyrkningen af druerne var endnu ikke stor, og mange producenter lavede ganske enkelt for dårlig vin, fordi de ikke havde håndelaget med at passe druerne uden konventionelle midler.

Men efterhånden som erfaringen er vokset, er vinene blevet mere stabile og kvaliteten bedre. Det er dog desværre de færreste danske supermarkeder, der har taget tanken om den økologiske vin til sig. Irma er en af de få kæder, der ifølge Malene Smidt Hertz, rent faktisk har et udvalg af økologisk vin. Det er nemlig ikke en type af vin, som supermarkederne satser på.

- Der er til gengæld større interesse at spore hos de tre-fire store vinhandlerkæder i Danmark, hvor den største har omkring 100 udsalgssteder, siger vinekspert Malene Smidt Hertz.

Men producenter af økologiske dyrkede druer er stadig små, og dermed er omkostningerne af fremstillingen høj. Det afspejles i priserne, hvor man som forbruger skal regne med at betale 10-30 procent ekstra, ifølge vineksperten. Prisen er dog faldet enormt siden den økologiske vin fik sin debut på det danske marked.

Ifølge Malene Smidt Hertz, er udvalget af økologisk vin i Danmark størst fra Frankrig og Italien, selvom Spanien er det land, der er længst fremme med at lægge om til økologi.

Er du I tvivl om hvilken vin du skal vælge til de grillaftener, som snart står for døren? Så læs anmeldelsen af grill-vine på femina.dk

Læs også