https://imgix.femina.dk/media/220da2c4e46048388cd344f3bbae75a5.jpg
Træning og kost

Derfor drømmer du

6. februar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Drømmetydning kan hjælpe dig med at løse de problemer, som du står overfor

Vi kender dem alle sammen. De drømme, som har været i hovedet om natten, og som vi stadig husker, når vi slår øjnene op næste morgen. De fleste kan undre sig over de fantasifulde og til tider surrealistiske begivenheder i tankernes natlige univers. Betydningen kan være svær at finde frem til, men det er her, du kan tage en professionel drømmetyder som Dorte Felholt til hjælp.

Hun er uddannet gestaltterapeut fra Gestaltterapeutisk Institut, og har gjort det til sit arbejde at finde frem til sandheden bag de drømme, som vi har om natten. De tager ofte udgangspunkt i de konflikter, som vi støder på i vores hverdagsliv.

- Jeg beder mine klienter om at pege på den sekvens i drømmen, som er mest vigtig. Det handler som regel om en situation, der er svær at håndtere i nutiden. Det kan være, at der er en massefyring på vej på dit arbejde, og du derfor drømmer, at du bliver forfulgt. Det kan have noget at gøre med, at du er bange eller frygter at miste kontrollen, forklarer Dorte Felholt.

Enhver af dine drømme er altså et udtryk for, hvad der er vigtigt for dig at tage fat på lige nu. Når noget i din tilværelse er ubearbejdet, så vil det blive ved med at vende tilbage i dine drømme. Derfor handler det også om at være nysgerrig på dem for at knække koden, for de bærer budskaber om din økonomi, boligsituation, uddannelsesvalg og valg i kærligheden.

- For at finde svaret på, hvad elementerne i din drøm betyder for dig, så handler det ikke så meget om at fokusere på, hvad der var til stede, som hvad de personer eller genstande betyder for dig og så tolke ud fra det. Derfor kan det også være en god ide at skrive drømmene ned, så du ikke glemmer dem, siger Dorte Felholt.

Læs også