detox
Træning og kost

De bedste tips til en detox-kur derhjemme

24. januar 2018
Udgivet første gang den 13.1.2010. Redigeret af redantionen den 24.1.2017 - af Karen Pallisgaard og Missu Schneidermann, Foto: Panthermedia og PR
Trænger din krop til en udrensning? Du behøver ikke en masse remedier eller behandlinger for at forkæle din krop med en udrensningskur derhjemme. Her får du de bedste tips til en hjemme detox-kur

De bedste tips til en detox-kur derhjemme

Hiv tre dage ud af kalenderen, og dedikér dem fuldstændig til dig selv.

Book evt. et par behandlinger hos en massør, zoneterapeut, eller hvad du slapper af ved.

Udelad følgende i udrensningsfasen

÷ Kød, fjerkræ, fisk og æg - fordi de er svære at fordøje.

÷ Mælkeprodukter, ost og smør - fordi de påvirker slimhinderne negativt.

÷ Kaffe, sort te, cola, vin og alkohol - fordi de stresser nervesystemet.

÷ Sukker, slik, kage og produkter med sødemidler - fordi de belaster nervesystemet og blodsukkeret.

÷ Tomat, aubergine, peberfrugt og kartofler - fordi de kan være allergifremkaldende.

÷ Hvede, rug, byg, havre, spelt - fordi de indeholder gluten, kan være allergifremkaldende og er svære at fordøje.

LÆS OGSÅ: Sandt eller falsk – det gør detox kure ved din krop

Til gengæld skal du spise

+ Alle slags grøntsager og meget gerne kål.

+ Krydderurter, fordi de går ind og understøtter processen.

+ Mandler, hasselnødder, paranødder, cashewnødder, pinjekerner samt hørfrø (gule og brune) og sesamfrø.

+ Masser af koldpressede olier af oliven, hørfrø og kokos. Plantemælk, også fra quinoagryn, mandel og havre.

+ Grønne og gule linser, kikærter, kidneybønner samt brune ris og røde thairis; hestebønner, sojabønner (tofu, sojayoghurt og sojamælk), quinoagryn.

Under udrensningen skal du sørge for at få mad nok. Vi taler ikke om sultekur, så spis løs af alle de ovennævnte fødevarer.

Du kan komme til at opleve kropslige reaktioner som hovedpine, træthed og utilpashed. Måske vender endda symptomerne fra en tidligere sygdom tilbage (f.eks. blærebetændelse eller migræne), for at det kan rase helt ud af kroppen. Du kan også vælge at få støtte fra en behandler, såsom zoneterapeut eller detoxterapeut.

Når kroppen renser ud, slipper den en masse frie radikaler ud, som skal bruge antioxidanter til at beskytte cellerne. Tag derfor mineraler og vitaminer under hele udrensningsprocessen. De vigtigste B- og C-vitaminer, zink og magnesium, som du får i f.eks. en multivitamin- tablet som Omnimin. Tag også mælkesyrebakterier og olier. Du kan også støtte op om detox med udrensende urter. Snak med en professionel behandler inden, hvis du er i tvivl.

Du skal ikke ligefrem løbe maraton, men afhængig af hvor meget du er vant til at bevæge dig, kan du sagtens gå eller løbe små ture - det er vigtigt med frisk luft.

Efter de tre dage vil du forhåbentlig have øget energi, opleve klarhed i hovedet, styrket immunforsvar, føle lethed i kroppen, have klar hud og øjne og være motiveret til en sund og dejlig dagligdag.

Når du er færdig efter de tre dage, skal du starte langsomt op igen. Det betyder grøntsager, rugbrød, fisk og kylling. Du må ikke leve efter denne kur hver dag, men vær forsigtig med at byde kroppen en masse forskellige stimulanser til at starte med.

Se også: Detox-cocktail

Det kan også være dit ydre trænger til en kærlig omgang og der findes skønne produkter der hjælper dig til sundere hud og hår.

DETOX-TE

Det er dejligt at drikke, og nogle mener ligefrem også, at du kan rense kroppen for affaldsstoffer ved at drikke visse typer te. Ud over at skulle rense ud booster denne grønne og sorte te eftersigende også dit energiniveau, mindsker din trang til sukker og sænker appetitten. Drik teen i tre uger, og nyd, at den også har en skøn smag med sit indhold af økologiske ingredienser som brændenælde, citrongræs, ribs og enebær.

UDRENSNING PÅ FEM DAGE

Vil du udrense kroppen indefra, kan Multidophilus Cleanse-kapslerne hjælpe med deres høje indhold af levedygtige mælkesyrebakterier, som er en naturlig del af tarmfloraen. Tag kapslerne i fem dage, og så vil vigtige mælkesyrebakterier kombineret med urter give kroppen en udrensning.

REN OG ”NY” HUD

Det er ikke kun indvendigt, at vi har brug for at rense godt ud indimellem, også din hud skal have en kærlig omgang. Brug en dybderensende maske, der renser for urenheder, f.eks. denne med kul, der har rensende egenskaber. Masken indeholder også bl.a. mandelolie, der nærer og øger din huds smidighed, aloe vera, som giver masser af fugt, og endelig kaolin-ler, der opsuger urenheder fra hudens overflade.

https://imgix.femina.dk/1804-detox-1.jpg
Dmskincare.dkHelsam.dkMatas.dkPAS PÅ NEGLENEALTMULIGT-VIDUNDERHOLD HOVEDBUNDEN SUND
https://imgix.femina.dk/1804-detox-2.jpg
Stories.comKarmameju.dkLUKSUS TIL TEGIV DIN KROP NATURLIG VARME ...OLIE TIL ANSIGTET
https://imgix.femina.dk/1804-detox-3.jpg
Aiayu.comSaebevaerkstedet.dkTromborg.com

ER DETTE IKKE DEN RETTE KUR FOR DIG? FIND FLERE SLANKEKURE I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Find den slankekur, der passer til dig

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også