https://imgix.femina.dk/media/article/panthermedia_a10184803_4544x3297_web_dans.jpg
Træning og kost

Dans dig i godt humør

27. august 2015
af SØNDAG, redigeret af Britta Bjerre
foto: Panthermedia
Dans gør dig glad. Hvis du er trist, så prøv at byde dig selv op til dans. Det kan gøre underværker. Siger forskere også nu.

Det er dejligt at danse. Det synes de fleste af os vist.

En god fest bliver bare endnu bedre, hvis der bliver danset godt igennem. Når så mange danskere stadig hænger på, når der vises "Vild med dans" i tv, siger det vist også sit om, at dans kalder på noget i mange af os.

Glad - det kan måles

Men at dans kan gøre os glade, og at det ligefrem kan måles og dokumenteres, det viser resultatet fra en forskningsgruppe fra universitetet i Derby i England.

Hvis humøret er i kulkælderen, eller du er deprimeret, kan dans gøre underværker, påviser studiet.
Efter otte uger med bare én salsalektion om ugen oplevede de deprimerede deltagere faktisk det, der kaldes "en markant forbedring af humøret".

LÆS OGSÅ: Flere dejlige grunde til at kaste dig ud i dans

Hele tre ting på én gang

Årsagen er, mener forskerne, at der i dans indgår en kombination af socialt samvær, motion og koncentrationen om at lære noget nyt.
Desuden spiller det formentlig også ind, at dans ofte kan virke mere motiverende end f.eks. løb eller fitness, der for nogle kan føles ensomt og kedeligt. (Kilde: Krop & Fysik)

LÆS OGSÅ: Dans mavefedtet væk

Dans også alene

Selv om du ikke har en partner, som du kan gå til salsa eller anden pardans sammen med, er der stadig en i-godt-humør-effekt af dans at hente. Bare det at man bevæger sig, gør hjernen glad, viser andre forskningsstudier. Så prøv at sætte noget musik på og byd dig selv op til dans derhjemme på stuegulvet på en sur gråvejrsdag. Hvem ved, måske får det solen frem, i hvert fald indeni.

Dans som motion

Zumba-bølgen, der skyllede ind over os for nogle år siden, har vist, at motion forklædt som dans er populært - og effektivt. Husk også det, når du danser.

LÆS OGSÅ: Så mange kalorier forbrænder du

Der er mange måder at forbrænde kalorier på. En af de sjovere må absolut være at danse. En tommelfingerregel siger, at for at forbrænde 100 kalorier skal du danse 20 minutter.
Overkommeligt, ikke?

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også