https://imgix.femina.dk/media/2222c4308d7740a1a4735cb87a04b549.jpg
Træning og kost

Chili slanker - Frugten nedsætter din appetit og øger forbrænding og stofskifte

4. juli 2012
af Iform.dk
Chilifrugten nedsætter din appetit og øger forbrænding

Kvinder elsker den, og forskerne roser den til skyerne. Hvorfor? Fordi chilifrugten nedsætter din appetit og sætter fut under din forbrænding ved at øge stofskiftet, så det bliver lettere at holde den slanke linje.

Der er mange fordele at hente ved at spise chili. Dels får chilien fedtfattige retter til at smage af meget mere, så det er endnu mere lækkert at spise sundt. Dels giver den et sundt tilskud til fx et stykke chokolade.

Chilifrugten er sprængfyldt med vitaminer

Chilifrugten er nemlig sprængfyldt med sunde sager, bl.a. C-vitamin, betacaroten, antioxidanter og flavonoider, som booster immunforsvaret og beskytter dig mod kræft og betændelser i kroppen. Undersøgelser viser, at chili sænker blodtrykket ved at udvide karrene, så blodet flyder lettere. Chili beskytter din mavesæk mod ætsende stoffer som alkohol og medicin, fordi den stærke frugt stimulerer maven til at udskille det slim, der lægger sig som en hinde om de skadelige stoffer.
Det stærke

En chili smager stærkt, fordi den indeholder stoffet capsaicin, der stimulerer de nerver i huden og på tungen, som normalt reagerer på varme og smerte. Størstedelen af capsaicinen findes ikke i kornene, som mange tror, men derimod i frøstolen, som sidder lige under stilken. Chili tilfører faktisk ikke en egentlig smag til din mad - den gør den bare stærkere. Derfor er den ideel til at fremhæve de øvrige ingrediensers smag og løfte den totale smagsoplevelse. Bliver en chili for stærk, neutraliserer du den mest effektivt med mælk eller yoghurt. Vand slukker ikke tørsten effektivt.

Krydderier er sunde alternativer til salt

Generelt er det godt med krydderier i maden så længe de ikke overdøver hele smags- og sanseoplevelsen fra alle ingredienserne. Krydderier er blandt andet gode, fordi de - i modsætning til salt - ikke ophober sig i kroppen og binder væske. Så giv endelig lidt spice til dit køkken.

Prøv opskrifterne med chili

Chokolademousse med chili
Thailandske frikadeller med chili

Læs også