https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/juli/2012-29-kiwi-p.jpg
Træning og kost

C vitaminer styrker kroppen og dit immunforsvar

18. juli 2012
af Slankedoktor.dk
Når det drejer sig og C vitaminer er det klart bedste at spise kiwier - de giver langt flere C vitaminer end diverse kosttilskud og så er de kalorie lette og giver et lavt kolesterol tal

C vitmain kan du få rigeligt af i kiwien

En vitaminpille kan sikre, at du får de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Men man kan faktisk også spise sig til de gode vitaminer gennem kosten.

Drejer det sig om C vitamin, skal du bare spise godt med kiwier. En ny undersøgelse, som forskere ved Otago University i New Zealand står bag, viser nemlig, at kiwier er en bedre kilde til C vitamin end diverse kosttilskud er, skriver kk.no.

Bliv klog på hvilke vitaminer, der gør hvad og læs mere om C-vitaminet her!

Forskerne testede et C vitamin på mus i form af kosttilskud og kiwier. Resultatet var, at C vitaminerne fra kiwien virkede fem gange så effektivt i kroppen som kosttilskud, og det blev i øvrigt længere tid i kroppen.

Kiwien har et lavt kalorieindhold og gode kostfibre

Kroppen producerer ikke selv C vitamin, så derfor er det vigtigt at få det via kosten.

Udover C vitamin indeholder kiwier også en række andre sunde ting. De indeholder antioxidanter, der har en beskyttende virkning på kroppens celler, gode kostfibre, som giver lavere kolesterol og blodsukker, og de sorte frø i frugten indeholder alfalinolensyre, der beskytter mod hjertesygdomme.

Kalorieindholdet er også lavt. Med sine 45 kalorier per frugt kan man sagtens spise masser af kiwi uden at bekymre sig om vægten.

Læs også: De 10 vigtigste mineraler

Læs også: Spis dig sund med frugt

Læs også: Vitaminer fra a til z

Læs også