https://imgix.femina.dk/media/36e86147185546c2958aa1f32973dbb2.jpg
Træning og kost

Bubber: Jeg tror på gud

28. januar 2012
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
TV-værten Bubber har en sund skepsis overfor det okkulte, men tror på, at der er noget, som er større end os mennesker.

Han har prøvet lidt af hvert i forbindelse med programmerne "Danmark ifølge Bubber". Tv-værten Bubber har endda været tvunget til at sove i et hjemsøgt hus, og har stået i lære som bedemand. Selv har han et skeptisk forhold til det okkulte, som er et område, der ikke interesserer den 47-årige skærmtrold synderligt. Alligevel har han sit helt eget forhold til det begreb, som han kalder gud.

Tror du på noget?
Jeg tror på, at der er en gud et sted. Noget som er langt større end os. Hvordan skulle man ellers kunne forklare, at der for eksempel vokser en ny gren ud, når vi har knækket den af træet? Men det er svært at sige, hvad det er, for hvordan skulle vi kunne vide det? Vi ved, at vi er her, men ikke hvorfor, og vi ved også, at vi skal væk en gang.

Er der mere mellem himmel og jord?
Jeg tror ikke på det okkulte. Det er en måde at søge hen imod noget for at få et svar for nogle mennesker. Jeg er godt klar over, at der er nogen, som tror på, at der er mere mellem himmel og jord. Men sådan noget med, at clairvoyante kan tale med min afdøde far - det tror jeg ikke på. Jeg tror ikke på, at man kan tale med de døde. Man skal have en sund skepsis.

Hvad sker der, når vi dør?
Jeg tror, at himmerige er på jorden, og jeg lever også på den måde. Jeg tror heller ikke, at alt slutter og bliver mørkt, når vi dør, og så behøver jeg egentlig ikke at spekulere mere på det. Jeg vil jo ikke få det opklaret før jeg dør, så jeg vil fokusere på det skønne lige nu og her.

Har du en drøm, der går igen?
Det vigtigste i livet er kærlighed, og de drømme har jeg mange af. Jeg har da oplevet at vågne op nogle gange med et chok, men det er ikke noget, jeg er plaget af. Det interesserer mig heller ikke, hvad de drømme betyder.

Tror du på gud?
Ja, det gør jeg. Jeg kan da kigge op og sende nogle tanker og vide, at der er noget, som er større, mægtigere og prægtigere end os, og at vores verden er i sammenligning primitiv og smålig. Men jeg har svært ved at tro hundrede procent på, at det hjælper at sætte sig i en kirke. Jeg tror mere på, at man skal være et godt menneske nu og her, og der så samtidig er en skaber og en større mening et sted.

Har du været ude for noget alternativt?
Jeg har lavet et program om clairvoyance, og det er ikke noget, som jeg vil bruge mere tid på. Det er meget påstået, synes jeg. Jeg skulle sove i et hus, der var hjemsøgt, og jeg kunne altså ikke mærke noget. Men jeg ved, at der er nogen, som tror meget på det. Det er dog slet ikke noget, der holder mig vågen om natten.

Læs også