
Brød er godt - men vælg det rigtige
19. november 2010Rugbrød er bedre end franskbrød
Ernæringsmæssigt skal brødet helst have mindst 8 g kostfibre pr. 100 g og ikke mere end 5 g fedt pr. 100 g. Det vil sige, at rugbrød og groft brød er bedre end franskbrød og andet hvidt brød. Ofte er brødet fra producentens side "pustet op", således at 100 g fylder dobbelt så meget, som det gjorde "i gamle dage".
Det betyder, at man skal spise dobbelt så mange skiver for at blive mæt og hertil dobbelt så meget pålæg. Derfor bør man lægge mærke til, om brødet har en god vægtfylde.
Allerbedst er det at bage selv. Rugbrød kan dog stadig findes i en rigtig god kvalitet, men grovbrød er svært at finde fiberrigt. Fiberrigt grovbrød/boller bør bages med mindst 1/3 mel som grovmel - fx grahamsmel, fuldkornshvedemel, speltmel eller rugmel, så er det meget sundere og mætter i længere tid.

