https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/fit-prim.jpg
Træning og kost

Boost din træning med supermad!

30. april 2014
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Nej, det er hverken spelt, selleri eller salater, der skal køres ned inden træning. Det er såmænd bare et glas rødbedesaft, men så træner du også meget længere, langt hårdere og en del mere effektivt. Siger altså kk.no.

Det er studier fra University og Exeter, der peger på, at rødbedejuice før træning er mere end almindelig godt. Ikke bare for elitesportsfolk, men også for du og jeg, når vi sveder i fitnesscentret. Helt op til 16 procent længere orker man tilsyneladende at ha' sved på panden og fortsætte træningen, hvis blot man har fodret sig selv med de lilla og sunde dråber. De er nemlig proppet med vigtige næringsstoffer og spækket med f.eks. jern, som mange kvinder ofte får for lidt af.

Hvor sund er du egentlig? Test dig selv her

Godt for kroppen og hjertet

Og den kan åbenbart mere end dét! Juicen udvider blodkarrene og reducerer blodtrykket, og det gør det nemmere for kroppen at overkomme en træning, uanset hvilken træning, du er mest pjattet med. Og det nitratet i den sunde grøntsag, der gør forskellen - både for dig, der vil ha' mere ud af træningen og dig, der lider af hjerte-karsygdomme og gerne vil overkomme lidt mere.

Rødbeder i flere modeller

Og selv om rødbeder på glas indeholder alt for meget sukker, får du stadigvæk de vigtige næringsstoffer med et par skiver på leverpostejmaden. Allerbedst er det at købe dem friske, og hvis du ikke orker besværet med blenderen, så bag et par skiver rodbeder i oven - og gi' den gas med træningen bagefter!

Kilde: kk.no

Læs også