https://imgix.femina.dk/media/949727c053d14fbe8937a957d629a543.jpg
Træning og kost

Bananmuffins med ingefær

3. maj 2012
af Mette Jantzen
Foto: Jes Buusmann
Bananmuffins med ingefær er nemt og lækker dessert til en festlig og hyggelig lejlighed - få opskriften her og mange andre til desserten.

Der findes mange forskellige opskrifter på bananmuffins. Her får du en lækker svampet bananmuffin opskrift med et lille tvist der gør den skiller sig ud fra de andre, nemlig med ingrediensen ingefær. Muffins er nemme og lækre at servere for sine gæster og en hyggelig dessert at forkæle sig med over kaffen eller et iskoldt glas mælk.

Opskrift på bananmuffins med ingefær

Tid: 20 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Antal: Ca. 15 styk

Tip

Man kan tilføje mørke chocolade stykker for at fremhæve en lidt bitter smag og chocoladen vil går godt til blandingen af ingefær og banan.

Bananmuffins ingredienser:

• 100 g smør
• 1 moden banan
• 2 æg
• 3 dl sukker
• 1 dl mælk
• 1 tsk. stødt ingefær
• 2½ dl hvedemel
• 1½ tsk. bagepulver
• Muffinforme, evt. af papir

Pynt til bananmuffins:

  • Glasur rørt af flormelis og lidt vand
  • Kagepynt efter eget valg
  • Et elternativ er at lave den perfekte frosting - find inspiration hos www.agnescupcake.com og find den perfekte frosting til din muffin.

Sådan laver du bananmuffins med ingefær:

1. Smelt smørret i en kasserolle over lav varme. Skræl og mos bananen

2. Pisk æg og sukker sammen med elpisker i en skål, til det er lyst og skummende. Rør smør, banan, mælk og ingefær i æggemassen. Bland mel og bagepulver og vend det i

3. Fordel dejen i ca. 15 muffinforme og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter

4. Pynt kagerne med glasur og kagepynt.

Husk du kan nemt fryse dine muffins og gemme dem til en særlig lejlighed. Du kan evt pifte dem op med en nylavet frosting - sådan kan du gøre det nemt for dig selv at få gæster over til aftens kaffen.

Opskrift på: Cheesecake

Opskrift på: En guide til de kalorie lette kager

Opskrift på: Karamelsnitter

Læs også